Vertrouwens Contactpersonen

 

Monique Wieskamp
Ik ben Monique Wieskamp, geboren in Winterswijk (1971). Naast dat ik jarenlang heb geturnd en aan acro heb gedaan ben ik enkele jaren trainster geweest van een diverse selectiegroepen. Momenteel ben ik binnen Penta actief betrokken bij de beweegdiplomalessen en de gymlessen voor groep 3 t/m 8 die wij op de basisschool verzorgen. Sportief gezien ben ik momenteel graag aan het zwemmen, fietsen (wielrennen in de zomer en mountainbiken in de winter) en hardlopen. Dit laatste doe ik bij AV Archeus en daar ben ik tevens trainster van een hardloopgroep voor volwassenen en atletiektrainer voor twee jeugdgroepen. Tot voor kort werkte ik als teammanager bij de Rabobank. Vanuit dit werk als leidinggevende maar ook in het klantcontact ben ik gewend vertrouwelijk om te gaan met zaken die mij verteld worden. Ik vind het van groot belang dat iedere betrokkene bij onze vereniging veel plezier kan en mag beleven binnen onze club. Daarom ben ik blij dat ik als Vertrouwens Contactpersoon een steentje mag bijdragen aan een Veilig Sportklimaat. Dit is de reden dat ik enkele jaren geleden de cursus VCP bij het NOC NSF het gevolgd.

Jan Duursma
Ik ben Jan Duursma en geboren in 1968 in Winterswijk. Ik ben met Penta in aanraking gekomen nadat mijn dochter Tessa er is gaan turnen. Inmiddels is zij gestopt, wat als VCP-er als voordeel heeft dat ik niet direct betrokken ben, en objectief kan zijn. Ik heb veel respect voor iedereen die op wat voor manier bijdraagt dat Penta een vereniging zoals die nu is. Open en toegankelijk. In mijn dagelijks leven werk ik als begeleider in de gehandicaptenzorg bij Stichting de Lichtenvoorde. Dit werk doe ik nu vanaf 2012 met veel plezier. Op sportief gebied heb ik zelf meer met voetbal. Ik ben lid van FC Trias, en bij FC Trias lid van de JTC, wat staat voor de jeugd technische commissie. In mijn voetballoopbaan heb ik diverse functies bekleed naast het voetbal. Hierdoor ken ik dus veel ins en outs van functies binnen een vereniging en weet hoe een sport op verschillende niveaus wordt beleefd. Dit is in mijn ogen een groot voordeel om als VCP-er bij Penta te kunnen bijdragen aan een sportklimaat die voor iedereen toegankelijk moet zijn en vooral met veel plezier moet worden bedreven. Want plezier hebben in je sport is het allerbelangrijkste.

Wat doet een VCP?
De VCP-er is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging voor een ieder die opmerkingen/vragen heeft m.b.t. Seksuele Intimidatie (SI) of ander ongewenst gedrag.
Wie kan er terecht? Iedereen, sporters, toeschouwers, ouders, bestuursleden, trainers en andere vrijwilligers/betrokkenen kunnen bij ons terecht als ze een incident willen melden. Dit kan zowel de klager als de beschuldigde zijn. Daarnaast kan het bestuur bij ons terecht met vragen over gedragsregels, preventiemaatregelen of optreden bij grensoverschrijdend gedrag.

Hoe kan ik mij melden bij een VCP-er?
Het is mogelijk om zowel telefonisch als per mail contact met ons op te nemen. Zie de gegevens op de site onder het kopje Bestuur.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dit graag,

Jan en Monique