Nieuws

Facebook Posts

Fietsverlichting

De dagen worden korter en de avonden langer. Dat betekent dat de verlichting op de fiets weer aan moet. Ervaring heeft ons in de afgelopen tijd geleerd dat steeds meer kinderen, ouder(s)/verzorger(s) en senioren per fiets vertrekken van één van de sportzalen maar geen verlichting dragen, defect of zelfs helemaal niet aanwezig is. Namens Penta Winterswijk willen wij een ieder verzoeken om te zorgen dat de verlichting in orde is en ook daadwerkelijk gebruikt wordt! Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

HEY, jij daar! Heb jij je al opgeven voor de Halloween Vossenjacht? Zijn jullie klaar om een avond lekker te griezelen in het centrum van Winterswijk? Na het succes van vorig jaar organiseren wij ook dit seizoen weer een spannende Halloween Vossenjacht. Onze vossen zijn tijdens Halloween veranderd in griezels en vermist geraakt in het centrum van Winterswijk. Wij hebben jullie hulp nodig om ze allemaal weer terug te vinden.

Opgeven kan t/m zondag 21 oktober. LET OP: na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk!

goo.gl/forms/uNOpRx4xwwpv9kHS2
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Pietengym 2018

Binnenkort komt onze goed heiligman weer in ons land. En natuurlijk gaat menig hartje alweer flink kloppen. Om deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij te laten gaan organiseert de Jeugdcommissie van Penta Winterswijk een Pietengym. Deze wordt gehouden op zaterdagmiddag 24 november 2018 in de Sport- en turnhal van Winterswijk.

De tijden voor deze middag zijn:

13:30 uur tot 14:30 uur groep 3 en 4
14:45 uur tot 15:30 uur groep 1 en 2
15:30 uur tot 16:15 uur ouder en peuter en kinderen tot 4 jaar

Opgeven kan via onderstaande link en via de website (kopje ''nieuws''). Daarnaast zullen jullie bovenstaande informatie ook via jullie eigen leiding te horen krijgen. Opgeven kan tot maandag 19 november 2018. Na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk. LET OP: deze activiteit is bedoeld voor leden van Penta Winterswijk.

goo.gl/forms/s2MUCXvU8IemvnFa2
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Het is bijna herfstvakantie. Daarom zullen van 21 oktober t/m 28 oktober lessen komen te vervallen. Mochten bepaalde lessen wel doorgaan dan zul je dit via de leiding te horen krijgen. Penta Winterswijk wenst iedereen een fijne herfstvakantie ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Hoofdprijs voor trainer/coach Gert Grievink

Zaterdag 13 oktober werd in de Alo te Amsterdam het landelijke bijscholings evenement Dutch Gymnastics The Coach gehouden. Gert heeft op deze dag een viertal workshops gevolgd, die hem de nodige punten opleverden waarmee de licentie turnen dames weer verlengd kan worden. De dag begon met de presentatie van bondscoach Gerben Wiersma met de titel Back to Front, backwards planning. Ingegaan is op de vraag hoe je vanuit je droomdoel terug kunt plannen naar een Smart planning voor de hele periode tot het halen van je doel. Met inspirerende voorbeelden vanuit Team Orange Elegance, werd duidelijk gemaakt hoe dit tot stand is gekomen. Ook de “benchmarking” is aan de orde geweest. Hiermee bereik je, in harde cijfers, duidelijkheid wat je moet halen om je droomdoel te halen.

Tweede workshop ging over motorisch leren. Hoe leert een lichaam het snelst. Open deur, maar vaak vergeten, is dat ieder persoon uniek is en “dus” op geheel eigen manier leert. De laatste (wetenschappelijk onderbouwde) inzichten werden behandeld en verschafte hiermee een state of the art gereedschap. Na de lunchpauze behandelde hoofd jeugd opleidingen van BVO Willem 11, Bastiaan Riemersma, in zijn presentatie waarom het ene talent wel en het andere niet voor selectie in aanmerking komt. Onder andere “echte” en biologische leeftijd en de geboortedatum problematiek is aan de orde geweest.

Vierde en laatste workshop ging over NLP, neuro linguïstisch programmeren. De subtitel was communiceren met jezelf en anderen. Met behulp van oefeningetjes werd duidelijk gemaakt dat er verschillende niveau’s van communiceren zijn die door verschillende filters gaan en door verschillende soorten “brein” worden aangestuurd c.q. beïnvloed.

Stuk voor stuk erg interessante en inspirerende onderwerpen. De klap op de vuurpijl moest echter nog komen. In een plenaire meeting werd door dagvoorzitter Boudewijn de Vries een “gymquizz” gehouden. 25 vragen over de gymsport in z’n algemeenheid werden gesteld. Gert toonde hier zijn kennis van zaken over de huidige stand maar ook over historische feiten en weetjes. De hoofdprijs die hij haalde was naast de “eeuwige” roem, een grote bokaal maar ook 2 kaarten voor de show ‘’A touch of Gold’’, die in de Ziggo Dome wordt getoond. Super natuurlijk, zorgde voor vrolijkheid bij Gert en de turnsters!
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Kaarten bestellen voor het Univé Gymgala

Het Univé Gymgala ''A Touch Of Gold'' is hét grootste showsport spektakel van Europa met een voorstelling vol verrassing en verwondering. Olympische turnhelden, waaronder Sanne Wevers en Epke Zonderland, en 100 andere wereldsterren op het gebied van acrobatiek, gymnastiek en dans zijn te bewonderen tijdens een adembenemende show op zaterdag 29 december 2018 in de Ziggo Dome. Bestel je tickets via: www.gymgala.nlA Touch of Gold is hét grootste showsport spektakel van Europa met een voorstelling vol verrassing en verwondering. Olympische turnhelden, waaronder Sanne We...
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

De inschrijvingen voor de Indoor Sportdag gaan als een sneltrein! Penta Winterswijk zal deelnemen met maarliefst 3 sporten (Dansen, Acrogym en Freerunning) Wil je mee doen?
Geef je dan snel op via: www.actiefwinterswijk.nl. LET OP: Aanmelden is verplicht en kan tot en met 18 oktober.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Spring mee voor Sterke Botten

Sterke botten zijn belangrijk voor iedereen en voor bijna alles wat je doet. Of je nu loopt, fietst, danst, turnt of rechtop zit. Dat geldt voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Door veel te bewegen, dagelijks even buiten te zijn en gezond te eten kun je je botten sterker maken. Hoewel de basis voor sterke botten in je jeugd legt, is er veel wat je daarna kunt doen om je botten sterk te maken en houden. Touwtjespringen is een goede manier om aan sterke botten te werken. Door je botten te ‘belasten’ met je lichaamsgewicht, krijgen ze een impuls om meer botmassa aan te maken en sterker te worden.

Op 20 oktober is het Wereld Osteoporose Dag. Nicole Nijmeijer (arts en trainer AV Archeus) daagt jou uit door zo lang mogelijk touwtje te springen. Tijdens het springtoernooi spring je samen met vrienden, collega’s of familie met en tegen elkaar. Voor de eer, een mooie prijs en… sterke botten natuurlijk. Kom op zaterdag 20 oktober tussen 12.00-16.00u naar het ‘Spring voor Sterke Botten’-event bij DA+Mooi in Winterswijk (Ratumsestraat 29 Winterswijk).
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Penta Dance Department behaald mooie resultaten op NK Soneo 2018

Op zondag 7 oktober hebben de dansers van het Penta Dance Department deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen. In Zwolle dansten Doubles & Freestylers op de CITYSTAGE om het Nederlands Kampioenschap van de Soneo Dance Challenge 2018. Ook het Penta Dance Department mocht hieraan deelnemen. Uit de voorrondes hebben velen zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Onze docenten Tim en kimberley mogen zich Nederlands kampioen noemen en wisten prachtige resultaten te behalen.

Van de teams wist Not Your Average zich te plaatsen en zijn op een super mooie tweede plaats geëindigd. Duo Manou en Fleur mogen zich verdienstelijk tweede van Nederland noemen op dit kampioenschap. Resultaten om trots op te zijn.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Speciale fotoshoot: "a shot in the dark"
(fotoshoot = vol, opgeven niet meer mogelijk)

Op zaterdag 20 oktober organiseerd Geert Leemkuil (www.geertleemkuil.nl) een speciale fotoshoot voor (recreatieve) turn(st)ers. Het is een bijzondere shoot met beweging zoals op bijgevoegde foto’s te zien is. Je moet goed kunnen bewegen en er wordt een beetje timing gevraagd, maar dat is natuurlijk op jullie lijf geschreven. De voorbeeldfoto’s komen zo van de camera en zijn dus niet ‘ge-photoshopt’.

De shoot is tussen 10.00 en 16.00 uur en duurt ongeveer 20 minuten per persoon. Het exacte tijdstip volgt na de bevestiging van de inschrijving. Het mooiste effect wordt bereikt als je lichte kleding aan hebt. Je ontvangt 2 foto’s in digitale vorm en de kosten hiervoor zijn € 30,-- per persoon. De foto's worden binnen twee weken digitaal afgeleverd.

Wil je aan deze foto shoot meedoen?
Stuur dan een e-mail met naam, telefoonnummer en e-mail adres naar info@geertleemkuil.nl, o.v.v. ‘a shot in the dark’.

Vermeld bij aanmelding even de voorkeur voor ’s morgens of ’s middags, vervolgens wordt je ingepland en wordt het definitieve tijdstip doorgegeven.

Adres van de shoot:
Verenigingsgebouw Wilhelmina
Amaliazaal / toneel
Meester Meinenweg 1
7107 AN Winterswijk-Kotten
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Pentarettes van Penta Winterswijk

Majorette is zoveel meer dan ‘de sport waar je met een baton draait’. Majorette, iedereen kent het vast wel. De meiden die tijdens het Volksfeest over straat lopen met een mooi pakje en een baton in hun handen maar, het is zoveel meer. Samen plezier hebben, daar draait het bij ons om. Dat maakt een sport leuk. Majorette bevat techniek en dans en je krijgt de uitdaging om met de baton in handen een leuke dans neer te zetten onder enthousiaste begeleiding. Of je nu begint op hele jonge leeftijd of op een wat oudere leeftijd iedereen is welkom. Omdat er lesgegeven wordt passend bij het niveau van ieder individu blijft het telkens weer een uitdaging om verder te groeien in de sport. Lijkt het jou ook leuk om eens een les mee te doen? Kom dan vrijblijvend een keertje meetrainen. Kijk op onze website voor het volledige, vernieuwde en uitgebreide lesrooster: www.pentawinterswijk.nl

LESROOSTER:

Dinsdagavond
17:30-18:30u
18:30-19:30u
Sportzaal Den Esch
Rusthuisstraat 28
Leeftijd: 6-12+
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Activiteiten kalender

Vanaf heden vinden jullie op onze website een activiteiten kalender. Deze activiteiten kalender is te vinden op de pagina "nieuws". Op deze kalender zullen wij zoveel als mogelijk alle recente activiteiten toevoegen. Denk hierbij aan Jeugdcommissie activiteiten, acties en overige gebeurtenissen. Tevens kunnen leden zich aanmelden voor de activiteiten van de Jeugdcommissie door middel van de opgave link. Wordt lid van onze Facebookpagina en volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom Penta Winterswijk. Of bezoek dagelijks onze website.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Hebben jullie je al opgeven voor deze griezelige activiteit? Opgeven kan t/m zondag 21 oktober. LET OP: na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk. Opgeven kan via: goo.gl/forms/uNOpRx4xwwpv9kHS2Halloween- vossenjacht. Een leuke en spannende activiteit voor leden van Penta Winterswijk

Zijn jullie klaar om een avond lekker te griezelen in het centrum van Winterswijk? Na het succes van vorig jaar organiseren wij ook dit seizoen weer een spannende Halloween Vossenjacht. Onze vossen zijn tijdens Halloween veranderd in griezels en vermist geraakt in het centrum van Winterswijk. Wij hebben jullie hulp nodig om ze allemaal weer terug te vinden.

Tijdens de vossenjacht op zaterdag 3 november zullen jullie in groepjes van +/- 5 personen op zoek gaan naar onze vossen. Voor deze activiteit verzamelen wij om 19.00u op de grote markt (aan de kant van de Promenade en de Zwaan) en vanaf hier kan de speurtocht beginnen. Opgeven kan tot 21 oktober 2018. Na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk. LET OP: vanaf groep 5. Je kunt je samen met je vriendjes en/of vriendinnetjes opgeven. De kosten voor deze activiteit bedragen: € 1,- per persoon.

Natuurlijk mag er per groepje ook een papa/mama/opa/oma/oom/tante of iemand anders die jullie door het dorp begeleid mee. Deze begeleiding is eigen verantwoordelijkheid! Opgeven kan via de opgavelink.

Voor deze activiteit zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen wij deze activiteit helaas niet door laten gaan. Wil jij graag je steentje bijdragen aan deze activiteit? (als griezel door het dorp of begeleider van een groepje?) Dan kun je dit aangeven bij de opgave óf door een mail te sturen naar: jeugdcommissie@pentawinterswijk.nl

Opgeven kan via onderstaande link. Daarnaast zullen jullie bovenstaande informatie ook via jullie eigen leiding te horen krijgen. goo.gl/forms/uNOpRx4xwwpv9kHS2

Wanneer: zaterdag 3 november
Tijd: 19.00-21.30u
Verzamelen: op de grote markt in Winterswijk.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Gemeente en sportverenigingen organiseren Indoor Sportdag voor kinderen

Op dinsdag 23 oktober (herfstvakantie) organiseren de gemeente Winterswijk en zes binnensportverenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd om eens kennis te maken met voor hen nieuwe sporten. Deze editie zijn er acht sporten die worden aangeboden. De Indoor Sportdag wordt van 9.15 tot 13.30 uur gehouden in de Sport- en Turnhal Winterswijk. De sportdag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zij kunnen op deze dag kennismaken met drie van de acht aangeboden indoorsporten: volleybal (Skopein Wivoc), badminton (’t Pluumke 67) handbal (HCW), Korfbal (WIKO), Freerunning, Dansen en Acrogym (Penta Winterswijk) Schaken (WSG Schaak)

Programma: Tussen 09.15 - 09.45 uur kunnen kinderen zich melden bij de inschrijftafel en horen ze bij welke sporten ze zijn ingedeeld. Om 09.45 uur is er een gezamenlijke warming-up, waarbij de spieren al goed los worden gedanst en gesprongen. Om 10.00 uur starten er drie rondes, waarin lekker gesport wordt. Tussendoor zijn er nog pauzes waarin er drinken en fruit is geregeld, de lunch moeten de kinderen zelf meenemen. Om 13.15 uur is er dan nog een centrale afsluiting en kunnen de kinderen weer naar huis.

Kosten en aanmelden: De kosten zijn € 2,50 per persoon. Kinderen kunnen zich opgeven voor drie sporten. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 18 oktober via: www.actiefwinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Springen bij Penta Winterswijk

Ben jij op zoek naar een uitdagende sport? Neem eens een kijkje bij de springroep van Penta Winterswijk waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau ongedwongen kan komen oefenen in onze Sport- en turnhal in Winterswijk. Overslagen, salto's en wellicht een flikflak.... Of gewoon een hoge sprong? En laten we zeker niet vergeten de valkuil waar je moeilijk sprongen zelfstandig kunt aanleren i.v.m. zachte landing. Omdat op elk onderdeel een andere sprongtechniek nodig is, blijft een uur springen altijd uitdagend.

Onze springgroep is een gezellige maar fanatieke groep met leden van een leeftijd van 10-25 jaar oud. Tijdens de trainingen worden voornamelijk de basisonderdelen van het groepsspringen geturnt. Deze onderdelen zijn minitramp, minitramp pegasus en de airtrack. Daarnaast is er ook ruimte in de trainingen voor andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de fasttrack en de grote trampoline. Voor de groepsspringers zijn er elk jaar wedstrijden, zowel op districts- als op landelijk niveau. De teams zijn altijd erg hecht en er is veel ruimte over voor gezelligheid. Lijkt het jou ook leuk om bij de springgroep te komen? Kom dan vrijblijvend een keertje meetrainen. Kijk op onze website voor het volledige, vernieuwde en uitgebreide lesrooster: www.pentawinterswijk.nl

Maandagavond
19.45-21.15u (mogelijkheid tot 20.45u)
Sport- en turnhal Winterswijk
Parallelweg 9
Leeftijd: 10+
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook