Nieuws

Facebook Posts

Inmiddels hebben wij het lesrooster voor seizoen 2019/2020 in elkaar gezet. Het lesrooster is nog onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk op onze website voor het volledige en vernieuwde lesrooster. Welke les(sen) ga jij komend seizoen bij Penta Winterswijk volgen? ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Stage bij Penta Winterswijk

Opleiden doe je voor een belangrijk deel in de praktijk door een stage te lopen. Binnen onze vereniging lopen niet alleen eigen leden stage maar zo hebben wij regelmatig stagiaires in huis van de opleiding Sport en Bewegen, CIOS, ALO of Gymnastiekleider 3. Daarnaast kunnen HBO-studenten bij Penta Winterswijk stage lopen, bijvoorbeeld vanuit de opleiding “Sport, Gezondheid en Management”. Penta Winterswijk wil met meer dan 50 mensen aan technische leiding hun kennis overdragen aan anderen, en wat is er dan mooier dan studenten van MBO sport opleidingen een kans te bieden om in de praktijk te mogen leren van onze technische staf. Wie interesse heeft in het volgen van een stage bij Penta Winterswijk of wie wil kijken naar de mogelijkheden, neem dan contact op met info@pentawinterswijk.nl. We bespreken je wensen en zoeken een geschikte plek voor jou.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Cirque du Penta - zoektocht vrijwilligers

Penta Winterswijk organiseert in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 haar eerste gym- en turnshow. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Houd dit weekend alvast vrij in jullie agenda’s. Om er een spetterend weekend van te maken kunnen wij natuurlijk niet zonder vrijwilligers. Wil jij je steentje hieraan bijdragen en zou je iets voor ons kunnen/willen betekenen? Meld je dan aan bij: pentashow2019@gmail.com óf schrijf je gegevens op de aanmeldlijst in de Sport- en turnhal. Wij zullen spoedig contact met je opnemen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor:
Aankleding, BHV’ers, schminken en haarverzorging, bouwploeg/toestelcommissie, parkeerwachten, gastvrouwen- en mannen, verloting, opbouw (vrijdagavond) en afbouw (zondagmiddag/avond).
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Recreatief turnen

Soepel, netjes en met veel plezier. Zo voer je als turnster je oefeningen uit. Van trampoline springen, balanceren, zwaaien, tot de basisonderdelen van de handstand, radslag en de salto. Onder deskundige begeleiding oefen je op de verschillende turntoestellen. Dit lesuur heeft een gezellig, enthousiast karakter waarbij plezier voorop staat met de uitdaging iets nieuws te willen leren. Als een echte turnster gebruik je alle toestellen. Zo leer je op een gezellige en ontspannen wijze de basisonderdelen van het turnen te beheersen. Ieder op haar eigen niveau. Niet alleen jouw uithoudingsvermogen wordt getraind; ook aan jou kracht en lenigheid wordt gewerkt, hetgeen dat je in de latere sportcarrière altijd van pas komt. Vanaf sportseizoen 2019/2020 zal Penta Winterswijk ook een lesuur beginnen op de maandag in Sportzaal de Stegeman. Meld je snel aan voor een proefles. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij dit lesuur starten. Iedere maandagmiddag van 15.30-16.30u Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com. Bij voldoende aanmeldingen zal je per mail op de hoogte gebracht worden wanneer de proeflessen zullen plaatsvinden.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Magic games

Voor ieder kind is bewegen belangrijk. Maar niet alle kinderen houden ervan om (bewust) elementen te leren zoals we dat doen bij de recreatieve turnlessen. Magic Games staat voor magische, vernieuwde maar vooral uitdagende spellen. Spellen waarvan jij hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Deze les wordt een combinatie van het spelen van een spel met toestellen, behendigheid en coördinatie. De ene week toestellenslagbal, de andere week tien tellen in de Rimboe, Apekooi, Indiana Jones. Maar wat dacht je van Mario kart, Multibal, Speed Tag óf Kolonisten van Catan? Meld je snel aan voor een proefles. Bij voldoende aanmeldingen (8 kinderen) zullen wij dit lesuur starten. Iedere maandagmiddag van 16.30-17.30u in sportzaal de Stegeman. Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com. Bij voldoende aanmeldingen zal je per mail op de hoogte gebracht worden wanneer de proeflessen zullen plaatsvinden.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Bootcamp voor volwassenen

Tijdens een bootcamptraining nemen wij alle aspecten van sporten mee. Denk hierbij aan kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, algehele fitheid. Uiteraard beginnen we met een goede warming-up om te zorgen dat je geen overmatige spierpijn of blessures oploopt. Vervolgens gaan we aan de slag met kracht-, flexibiliteits- en conditieoefeningen. Natuurlijk eindigen we de les met een cooling-down. Alle trainingen vinden plaats in de buitenlucht. Bij genoeg aanmeldingen (5 personen) starten we op de maandagavond van 18.30-19.30u bij Sportzaal de Stegeman. Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com. Bij voldoende aanmeldingen zal je per mail op de hoogte gebracht worden wanneer de proeflessen zullen plaatsvinden.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Bootcamp voor kinderen

Bootcamp voor volwassenen is populairder dan ooit. Maar bootcamp voor kinderen is geliefd! Met een kinder bootcamp leren kinderen spelenderwijs sporten. Zo kunnen ze zich lekker uitleven, aan de conditie werken en zelfvertrouwen krijgen. Samen met vriendjes of vriendinnetjes sportief bezig zijn in de buitenlucht. Tijdens deze leuke en intensieve les gaan wij allerlei sportieve opdrachtjes uit te voeren onder leiding van een ervaren begeleider. Dit alles op je eigen niveau zodat een ieder het maximale uit zichzelf kan halen. Op een leuke wijze maken de kinderen zo kennis met bootcamp. Lekker vies worden of je vriendje of vriendinnetje uitdagen voor een wedstrijdje sprinten, het kan allemaal! Bij genoeg aanmeldingen (5 kinderen) starten we op maandagmiddag 17.30-18.30u bij sportzaal de Stegeman. Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com. Bij voldoende aanmeldingen zal je per mail op de hoogte gebracht worden wanneer de proeflessen zullen plaatsvinden.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

4 weeks ago

Penta Winterswijk

"Op woensdag 17 juli heeft de woensdag groep van Lianne Toebes gezellig het seizoen 2018/2019 afgesloten. Om 09.00u zijn we naar de familie Botermans gefietst aan de Vosseveldseweg. Daar hebben wij hun prachtige tuin en uilen bezichtigd. Meneer en mevrouw Botermans gaven uitleg over hun uilen en tuin. Daarna zijn we naar een tuinhuisje aan de Steengroeveweg gegaan om te lunchen. Al met al een leuke afsluiting. Op 4 september gaan we weer met veel plezier naar de goede maar vooral gezellige lessen van Lianne." - De woensdaggroep. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

1 month ago

Penta Winterswijk

Penta Winterswijk breidt lesaanbod uit

Penta Winterswijk speelt graag in op de vraag van haar leden. Zo introduceert Penta Winterswijk vanaf september Magic Games. Voor ieder kind is bewegen belangrijk. Maar niet alle kinderen houden ervan om (bewust) elementen te leren zoals we dat doen bij de recreatieve turnlessen. Magic games staat voor magische, vernieuwde maar vooral uitdagende spellen. Spellen waarvan de Winterswijke jeugd hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord heeft. Deze les wordt een combinatie van het spelen van een spel met toestellen, behendigheid en coördinatie. De ene week toestellenslagbal, de andere week tien tellen in de Rimboe, Apekooi of Indiana Jones. Maar wat dacht je van Mario kart, Multibal, Speed Tag óf Kolonisten van Catan?

Ook nieuw in ons aanbod is bootcamp voor kinderen en volwassenen. Bootcamp voor volwassenen is populairder dan ooit. Maar bootcamp voor kinderen is geliefd! Met een kinder bootcamp leren kinderen spelenderwijs sporten. Zo kunnen ze zich lekker uitleven, aan de conditie werken en zelfvertrouwen krijgen. Samen met vriendjes of vriendinnetjes sportief bezig zijn in de buitenlucht. Tijdens deze leuke en intensieve les gaan wij allerlei sportieve opdrachtjes uit te voeren onder leiding van een ervaren begeleider. Dit alles op je eigen niveau zodat een ieder het maximale uit zichzelf kan halen. Tijdens een bootcamptraining nemen wij alle aspecten van sporten mee. Denk hierbij aan kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, algehele fitheid. Uiteraard beginnen we met een goede warming-up om te zorgen dat je geen overmatige spierpijn of blessures oploopt. Vervolgens gaan we aan de slag met kracht-, flexibiliteits- en conditieoefeningen. De proeflessen zullen starten bij voldoende aanmeldingen. Kijk op onze website voor meer informatie: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

1 month ago

Penta Winterswijk

Dansafdeling neemt afscheid van leiding

Op dinsdag 16 juli hebben Lidy Hungerink en Samantha Polak afscheid genomen van het Penta Dance Department, de dansafdeling van Penta Winterswijk. Lidy heeft in een korte periode de modern groepen naar een hoger niveau weten te brengen met haar mooie, technische en enthousiaste manier van les geven. Naast het lesgeven zat ze ook in de technische dans commissie. Samantha heeft de laatste tijd ingevallen. Zij zal na een tussenjaar weer gaan studeren aan de ArtEZ dans opleiding in Arnhem. Wij bedanken beide docenten voor de fijne samenwerking en wensen hen veel succes in de toekomst. Blij zijn we te kunnen mededelen dat de modern groepen vanaf september worden overgenomen door Femke Rijks.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

1 month ago

Penta Winterswijk

Het is bijna zomervakantie. Daarom zullen van 21 juli t/m 1 september lessen komen te vervallen. Het nieuwe lesrooster zal zo spoedig mogelijk op onze website en Facebookpagina worden geplaatst. Houd onze Facebookpagina goed in de gaten. Penta Winterswijk wenst iedereen een zonnige zomervakantie! ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

1 month ago

Penta Winterswijk

BOOTCAMP VOLWASSENEN.. nieuw bij Penta Winterswijk

Tijdens een bootcamptraining nemen wij alle aspecten van sporten mee. Denk hierbij aan kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, algehele fitheid. Uiteraard beginnen we met een goede warming-up om te zorgen dat je geen overmatige spierpijn of blessures oploopt. Vervolgens gaan we aan de slag met kracht-, flexibiliteits- en conditieoefeningen. Natuurlijk eindigen we de les met een cooling-down. Alle trainingen vinden plaats in de buitenlucht. Bij genoeg aanmeldingen (5 personen) starten we op de maandagavond van 18.30-19.30u bij Sportzaal de Stegeman. Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

1 month ago

Penta Winterswijk

BOOTCAMP KINDEREN.. nieuw bij Penta Winterswijk

Bootcamp voor volwassenen is populairder dan ooit. Maar bootcamp voor kinderen is geliefd! Met een kinder bootcamp leren kinderen spelenderwijs sporten. Zo kunnen ze zich lekker uitleven, aan de conditie werken en zelfvertrouwen krijgen. Samen met vriendjes of vriendinnetjes sportief bezig zijn in de buitenlucht. Tijdens deze leuke en intensieve les gaan wij allerlei sportieve opdrachtjes uit te voeren onder leiding van een ervaren begeleider. Dit alles op je eigen niveau zodat een ieder het maximale uit zichzelf kan halen. Op een leuke wijze maken de kinderen zo kennis met bootcamp. Lekker vies worden of je vriendje of vriendinnetje uitdagen voor een wedstrijdje sprinten, het kan allemaal! Bij genoeg aanmeldingen (5 kinderen) starten we op maandagmiddag 17.30-18.30u bij sportzaal de Stegeman. Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

1 month ago

Penta Winterswijk

MAGIC GAMES.. nieuw bij Penta Winterswijk

Alle kinderen houden van gymnastiek op school. Maar niet alle kinderen houden ervan om (bewust) elementen te leren zoals we dat doen bij de recreatieve turnlessen. MAGIC GAMES staat voor MAGISCHE, VERNIEUWDE maar vooral UITDAGENDE spellen. Spellen waarvan jij hoogstwaarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Deze les wordt een combinatie van het spelen van een spel met toestellen, behendigheid en coördinatie. De ene week toestellenslagbal, de andere week tien tellen in de Rimboe, Apekooi, Indiana Jones. Maar wat dacht je van Mario kart, Multibal, Speed Tag óf Kolonisten van Catan? Meld je snel aan voor een proefles. Bij voldoende aanmeldingen (8 kinderen) zullen wij dit lesuur starten. Iedere maandagmiddag van 16.30-17.30u in sportzaal de Stegeman. Meer informatie en opgeven: joshuanijbroek-@hotmail.com
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook