Nieuws

Facebook Posts

20 hours ago

Penta Winterswijk

Pietengym 2019

Binnenkort komt onze goed heiligman weer in ons land. En natuurlijk gaat menig hartje alweer flink kloppen. Om deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar voorbij te laten gaan organiseert de Jeugdcommissie van Penta Winterswijk een Pietengym. Deze wordt gehouden op zaterdagmiddag 23 november 2019 in de Sport- en turnhal van Winterswijk.

De tijden voor deze middag zijn:

13:30 uur tot 14:30 uur groep 3 en 4
14:45 uur tot 15:30 uur groep 1 en 2
15:30 uur tot 16:15 uur ouder en peuter en kinderen tot 4 jaar

Opgeven kan via onderstaand opgaveformulier en via de website (kopje ''nieuws''). Daarnaast zullen jullie bovenstaande informatie ook via jullie eigen leiding te horen krijgen. Opgeven kan t/m maandag 18 november 2019. Na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk. LET OP: deze activiteit is bedoeld voor leden van Penta Winterswijk.

forms.gle/XorZjNm5zKTCDndW6
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Het is bijna herfstvakantie. Daarom zullen van 20 oktober t/m 27 oktober lessen komen te vervallen. Mochten bepaalde lessen wel doorgaan dan zul je dit via de leiding te horen krijgen. Penta Winterswijk wenst iedereen een fijne herfstvakantie! ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Voorverkoop Cirque du Penta

Er zullen twee voorverkoop momenten plaatsvinden. Op deze avond kunt u alvast entree kaarten kopen voor de Cirque du Penta show(s). Woensdag 16 oktober en donderdag 17 oktober van 18.00 - 20.00 uur in de Sport- en turnhal. Tevens is het ook mogelijk om kaarten aan de kassa te kopen op 9 november. LET OP: tijdens dit weekend zijn er beperkt aantal plaatsen. Dus vol = vol, op = op! Pinnen is helaas niet mogelijk.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Last van blessures of vragen hierover?

Ook dit seizoen is er iedere laatste donderdag van de maand een inloop/sport spreekuur sport fysiotherapie. Jason Ombeng houdt dit spreekuur van 18.00 - 19.00 uur in de turnhal van Winterswijk speciaal voor alle sporters van jong tot oud, ouders/verzorgers van sporters en trainers met vragen. Donderdag, 31 oktober is Jason Ombeng van 18.00-19.00u te vinden in de turnhal. Mocht het tijdstip niet uitkomen en wilt u op een ander moment een afspraak maken dan kunnen jullie contact opnemen met Jason Ombeng: jasonombeng@gmail.com
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

De inschrijvingen voor de Indoor Sportdag gaan als een sneltrein! Penta Winterswijk zal deelnemen met maarliefst 4 sporten (dansen, acrogym, springen en bootcamp) Wil je mee doen? Geef je dan snel op via: www.actiefwinterswijk.nl. LET OP: Aanmelden is verplicht en kan tot en met 18 oktober. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Kaartverkoop Cirque du Penta

Penta Winterswijk organiseert op zaterdag 9 november 2019 haar eerste gym- en turnshow. Een show waarin de recreatieve sporters van de vereniging in de ‘’spotlights’’ komen te staan. Naast de gym- en turngroepen zullen ook de acro, freerunning en Pentarettes deelnemen aan dit spektakel. Deze shows worden gehouden in sporthal Spoorzone welke volledig wordt omgebouwd tot een ware circuspiste. Op zaterdagavond zal er een gala plaatsvinden voor en door onze selectieturn(st)ers in de turnhal. Het thema van de show zal zijn: ‘’Cirque du Penta’’. Het zal volledig in het thema circus staan. De leden hebben acts ingestudeerd en m.b.v. vlaggetjes, ballonnen en popcorn zult u zich wanen in een echte circuspiste. Daarnaast zullen studenten van het Graafschap College (Sport en Bewegen) zorgen voor de nodige entertainment en animatie. Een waar spektakel wat je zeker niet mag missen.

VOORVERKOOP VAN ENTREEKAARTEN: Er zullen twee voorverkoop momenten plaatsvinden. Op deze avond kunt u alvast entree kaarten kopen voor de Cirque du Penta show(s). Woensdag 16 oktober en donderdag 17 oktober van 18.00 - 20.00 uur in de Sport- en turnhal. Tevens is het ook mogelijk om kaarten aan de kassa te kopen op 9 november. LET OP: tijdens dit weekend zijn er beperkt aantal plaatsen. Dus vol = vol, op = op! Pinnen is helaas niet mogelijk.

Kosten Cirque du Penta:

t/m 4 jaar: gratis
Vanaf 5 jaar: € 7,50
2 shows: € 12,50
3 shows: € 17,50

Tijden:

De ochtend (show 1)
09.30 uur zaal open
Start show 10.00-12.00u.

De middag (show 2)
13.30 uur zaal open
Start show 14.00-16.00u

De Avond (show 3)
18.30 uur zaal open
Start show 19.00-21.00u

Eigen leiding is op de hoogte bij welke show uw zoon/dochter is ingedeeld.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Hebben jullie de nieuwe Sportkrant al gezien? Op pagina 3 aandacht voor Penta Winterswijk. De grootste binnensportvereniging van Winterswijk en omstreken, met het meest veelzijdige sportaanbod uit de regio. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Sponsoring is voor Penta Winterswijk van zeer groot belang. De financiële middelen die gegenereerd worden door sponsoring, bieden de vereniging de mogelijkheid tot vernieuwing. Hiermee kunnen materialen worden aangeschaft, onderhoud worden gepleegd en activiteiten worden ontplooid. Dit komt de uitstraling en de levendigheid van de vereniging en haar leden ten goede. Een levendige vereniging trekt meer leden, met als resultaat extra inkomsten en natuurlijk meer zichtbaarheid voor de sponsoren. Zo werken de sponsorgelden als een kloppend hart binnen Penta Winterswijk. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Op een regenachtige vrijdag 4 oktober is er een groep enthousiaste turnsters langs de Winterswijkse ondernemers geweest voor de sponsoring van onze Cirque du Penta show. Tijdens dit evenement zal er een grote verloting plaats gaan vinden. Om dit soort evenementen te kunnen realiseren kan Penta Winterswijk niet zonder sponsoren. Afgelopen vrijdag hebben wij er al een aantal mogen verwelkomen. Mede door hen is het mogelijk om Cirque du Penta te realiseren.

Binnenkort vinden jullie op onze social media kanalen en website een overzicht van alle Winterswijkse ondernemers die Penta Winterswijk op welke manier dan ook sponsoren. Wilt u ook onze eerste gym- en turnshow; Cirque du Penta een warm hart toedragen dan kunt u contact opnemen met: pentashow2019@gmail.com.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Penta Winterswijk organiseert The Coach - regionale events

Ruim 100 turntrainers en trainsters vonden afgelopen zaterdag de weg naar Winterswijk. Inmiddels voor de zesde keer organiseerde Penta Winterswijk deze regionale opleidingsdag waarbij de trainers hun licentiepunten kunnen behalen. Om een trainerslicentie te behouden is elke trainer namelijk verplicht om zich eens in de twee jaar bij te scholen.

Ook dit jaar was er in samenwerking met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) een afwisselend en vooral ook een boeiend programma samen gesteld. Er waren bijscholingen turnen dames niv. 3 en 4, een bijscholing gericht op nieuwe materialen, recreatieve gymnastiek, cognitieve fitness en bewegen op muziek voor kinderen van 2-7 jaar.

In zowel de ochtend als middag werd Sport- en turnhal Spoorzone door turnend Nederland in beslag genomen. Al met al kan Penta Winterswijk terug zien op een meer dan geslaagde dag, waarbij de trainers en trainsters, aan het begin van het seizoen weer meer dan genoeg bagage voor het nieuwe seizoen hebben meegekregen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Gemeente en sportverenigingen organiseren Indoor Sportdag voor kinderen

Op dinsdag 22 oktober (herfstvakantie) organiseren de gemeente Winterswijk en vijf binnensportverenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd om eens kennis te maken met voor hen nieuwe sporten. Deze editie zijn er acht sporten die worden aangeboden. De Indoor Sportdag wordt van 9.15 tot 13.30 uur gehouden in de Sport- en Turnhal Winterswijk. De sportdag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zij kunnen op deze dag kennismaken met drie van de acht aangeboden indoorsporten: volleybal (Skopein Wivoc), badminton (’t Pluumke 67), Korfbal (WIKO), bootcamp, dansen, acrogym en airtumbling springen (Penta Winterswijk) Schaken (WSG Schaak)

Programma: Tussen 09.15 - 09.45 uur kunnen kinderen zich melden bij de inschrijftafel en horen ze bij welke sporten ze zijn ingedeeld. Om 09.45 uur is er een gezamenlijke warming-up, waarbij de spieren al goed los worden gedanst en gesprongen. Om 10.00 uur starten er drie rondes, waarin lekker gesport wordt. Tussendoor zijn er nog pauzes waarin er drinken en fruit is geregeld, de lunch moeten de kinderen zelf meenemen. Om 13.15 uur is er dan nog een centrale afsluiting en kunnen de kinderen weer naar huis.

Kosten en aanmelden: De kosten zijn € 2,50 per persoon. Kinderen kunnen zich opgeven voor drie sporten. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 18 oktober via: www.actiefwinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

The Coach - regionale events in Winterswijk

Op zaterdag 5 oktober vindt The Coach - regionale events te Winterswijk plaats. Deze regionale bijscholingsdag wordt voor de zesde keer georganiseerd in de Sport- en turnhal door Penta Winterswijk in samenwerking met de KNGU, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Train(st)ers van Penta Winterswijk zijn verplicht zich eens in de twee jaar bij te scholen om hun trainerslicentie te behouden. Penta Winterswijk wenst al haar train(st)ers een leerzame dag toe.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Jeffrey Masselink presenteert zich in Hardenberg

Op zaterdag 28 september organiseerde de Gemeente Hardenberg in samenwerking met Special Olympics Nederland: Het Special Olympics Regionaal Atletiek, Gymnastiek en Zwem Evenement. Namens Penta Winterswijk mocht Jeffrey Masselink o.l.v. coach Rianne Huiskamp het wedstrijdseizoen aftrappen door deel te nemen aan dit evenement. Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Jeffrey mocht zich presenteren op de toestellen paard voltige, vloer, brug gelijk en sprong en met resultaat. Vol trots kon Jeffrey met maar liefst 3 gouden medailles (paard voltige, vloer en brug gelijk) en een zilveren medaille (sprong) huiswaarts gaan.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Tienergroepen: je kunt nog steeds vooruit!

Je hoeft zeker niet te stoppen met turnen als je naar de middelbare school gaat. Wij hebben in de Sport- en turnhal op woensdagavond van 20.00-21.00u (mogelijkheid tot 21.30u) zowel een 12+ als een 18+ turngroep. Dit lesuur heeft een gezellig, enthousiast karakter waarbij plezier voorop staat met de uitdaging iets nieuws te willen leren. Als een echte turn(st)er worden alle toestellen gebruikt. Zo leer je op een gezellige en ontspannen wijze de basisonderdelen van het turnen te beheersen. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Niet alleen jouw uithoudingsvermogen wordt getraind, ook aan jou kracht en soepelheid wordt gewerkt, hetgeen wat in je latere sportcarrière altijd van pas komt.

Naast diverse jeugd turngroepen hebben we zeker ook voor de volwassenen nog een actieve turngroep. De volwassenen verschillen van niveau (van beginners tot ex-wedstrijdturn(st)ers ) en leeftijd (van 16 tot een enkele 40 plusser). Op de woensdagavond traint deze recreatieve groep van 20.00 tot 21.30 in de Sport- en turnhal van Winterswijk. Kom een keertje meedoen en kijk hoe er op een zeer fijne en actieve manier nog geturnd wordt. Voor meer informatie: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Ouder- en kindgym.. ''jong geleerd is oud gedaan''

Op verschillende dagen en tijden biedt Penta Winterswijk gymlessen ouder- en kindgym aan. Deze lessen zijn gemengd en dus zowel voor jongens als voor meisjes. Samen met papa, mama, opa of oma, gymmen en allerlei beweegvormen ontdekken en ontwikkelen. Ieder kind wordt uitgedaagd om allerlei bewegingsvormen op speelse wijze uit te voeren. Hierdoor krijgt elk kind een goede basis om zich later sociaal, emotioneel en motorisch verder te ontwikkelen in de gym- en/of in een andere sport. Er wordt zowel aandacht besteed aan de fijne als grove motoriek. Daarnaast speelt plezier een belangrijke rol in deze lessen. Er worden niet alleen bewegingsvormen aangeleerd maar er is ook aandacht voor het leren samen spelen, leren opruimen en luisteren etc. De les kent een vaste opbouw, waarbij de kinderen samen met de ouder beginnen met een dansje op muziek, gevolgd door oefeningen met klein materiaal. Bij deze oefeningen staat het ontdekken van de mogelijkheden van het materiaal voorop. Bij de jonge kinderen staat vrij bewegen en fantasie voorop en de oudere kinderen worden uitgedaagd om de toestellen een aantal keren te doorlopen.

De lessen worden gegeven door ervaren trainers, allen in het bezit van de nodige diploma’s. Onze lessen staan bekend om in een veilige omgeving, te leren bewegen. Dit is zowel goed voor de mentale als fysieke ontwikkeling van het jonge kind. Is het misschien wat voor uw kind, kom dan een keertje langs om te kijken en een proefles te volgen. Kijk op onze website voor het volledige, vernieuwde en uitgebreide lesrooster: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook