Nieuws

Facebook Posts

Naomi, Jade en Nikki naar het NK in Oss

Zondag 19 januari was een gezellige, maar vooral succesvolle dag voor de trampolinespringsters van Penta Winterswijk. Zij mochten met team 1 deelnemen aan het NK in Oss. Penta 1 had zich geplaatst als 4e voor de finale ronde. De dames deden het goed en haalden in de finale ronde een mooie gedeelde 3e plaats, samen met de scores uit de eerste 2 rondes kwamen de dames net naast het podium maar ze mogen zeer trots zijn op deze 4e plaats van Nederland.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Aanstaande vrijdag 24 januari wordt de turnhal omgebouwd tot wedstrijdhal. De vrije training zal gewoon doorgaan. LET OP: er is deze avond beperkt ruimte. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Goud voor Funky Habits

Zondag 19 januari hebben verschillende teams van de dansafdeling van Penta Winterswijk, Penta Dance Department hun eerste wedstrijd van het seizoen gedanst. Funky Habits en Vanilla Fresh uit Winterswijk en The Future en Epic East uit Groenlo mochten het spits afbijten. Alle 4 de teams hebben een fantastische dans neergezet. Funky Habits wisten op hun 1e wedstrijd meteen een 1e plaats te behalen. De andere 3 teams vielen helaas niet in de prijzen. Dinsdag zien we de volledige uitslag!
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

100% score voor Penta Winterswijk

Op zaterdag 18 januari 2020 werden in de Montferland turnhal te Didam de tweede ronde gehouden voor turnsters die uitkomen in de 2e divisie. Namens Penta Winterswijk mochten 4 turnsters deelnemen. De 1e wedstrijdronde waren Instap N2 Brin Gelinck en Jeugd D Janne Luisman aan de beurt. Net als in de eerste wedstrijd turnden beide dames een prima 4-kamp. Janne wist door een derde plek op sprong en tweede plaatsen op brug en balk een mooie podiumplek te halen. In de einduitslag is ze op een bronzen en dus 3e plaats terecht gekomen. Brin viel net buiten de podiumplaatsen en werd prima 4e. Deze resultaten zorgden ervoor dat Brin en Janne zich voor de kwart finales in het landelijke wedstrijdcircuit hebben geplaatst. Brin mag naar Volendam en Janne naar Eindhoven.

De 2e ronde was voor J́unior C turnster Nouk Kos. Ook Nouk heeft zich uitstekend geweerd in een wederom sterk deelnemersveld. Paar verbeterpuntjes op sprong en balk maar verder strak uitgevoerde oefeningen op brug en vloer. Nouk vond zich terug op een keurige 5e plek, wat een plaatsje hoger is dan in haar vorige wedstrijd. Hierdoor heeft ook Nouk een plekje veroverd in de kwart finales. Zij mag een thuiswedstrijd turnen in het weekend van 14/15 maart!
De derde ronde was voor onze Pupil 2 N2 Lara Hallers. Het begint bijna eentonig te worden maar ook Lara heeft van zich laten spreken. Ze liet zien dat ze in dit seizoen gegroeid is in de uitvoering van haar oefeningen. Hierdoor is Lara gisteren dik verdiend op een prachtige zilveren en tweede podiumplaats gekomen. En ook Lara mag naar de kwart finales en heeft net als Nouk een thuiswedstrijd in het vooruitzicht, erg leuk!

Na deze 3 rondes was de dag voor de trainers, Mieke Grievink en Gert Grievink, nog niet voorbij. De wedstrijdcommissie van het district oost heeft er voor gezorgd dat er voor de turnsters die in de eerste divisie uitkomen, een oefenwedstrijd op het programma is gezet, heel fijn voor ons en de turnsters. Ook een prima gelegenheid voor Julia Breitkopf, Rachel Nijbroek en Lynn Nijland om de in de afgelopen periode geleerde oefeningen eens in de praktijk te brengen. Het werd voor alle dames een 4-kamp met vallen en opstaan en wat leerpunten, maar goed daar leent een oefenwedstrijd zich prima voor. De komende tijd weer hard trainen en op naar de 1e kwalificatie die in Eindhoven wordt afgewerkt.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Dubbel goud voor acro teams in Almelo

Op zaterdag 18 januari vond de 1e plaatsingswedstrijd plaats voor onze acrogymnasten van Penta Winterswijk. De teams kwamen vandaag uit in een aantal categorieën, dames paar D junior, dames paar D senior en dames groep D senior. In de vroege ochtend mochten Nore Heesen en Derlinde Mengers afreizen naar Almelo. Nore en Derlinde hebben vandaag laten zien dat ze hard hebben gewerkt aan hun onderdelen ten opzichte van de oefenwedstrijd in december, en dat resulteerde meteen in deze wedstrijd. Met nog wel wat verbeterpuntjes hebben ze laten zien wat ze kunnen. In de categorie dames paar D junior is dit team als 4e geëindigd.

De tweede wedstrijd was voor de dames paar D senior, Roxanne Geurink en Bente Rensen, Wencke Mengers en Naomi Helmink. Roxanne en Bente hebben een nette oefening gedraaid, hier en daar wat instabiliteit waardoor ze zelf nog niet helemaal tevreden waren. Hiermee zijn ze op een knappe 7e plaats terecht gekomen in de categorie dames paar D senior. In dezelfde categorie namen Wencke en Naomi deel, een combinatie tussen Penta Winterswijk en Athos Aalten. Dit team heeft een oefening laten zien met nog een paar schoonheidsfoutjes, waar nog meer uit te halen valt. Al met al was dit in regio Gelderland de beste oefening in de categorie en mocht dit team naar huis met de gouden medaille.

In wedstrijd 3 kwamen de dames groepen D senior in actie, Stephanie Hoefsmit, Danielle Hoefsmit en Fedra de Jongh, Tjitske de Vries, Estelle Stemerdink en Neve Smit. Voor Fedra was het vandaag haar aller eerste acro wedstrijd, samen met Stephanie en Danielle was het dus een extra spannende dag. Met een 12e plaats is dit een mooie start en is het begin gemaakt. Een aantal onderdelen oogde nog ietwat onzeker waardoor dit team alleen nog maar verder kan groeien lopende dit seizoen.
Tjitske, Estelle en Neve toonden hun oefening aan de jury in dezelfde categorie. Zowel artistiek als technisch lieten ze zich van hun beste kant zien, ze mochten dan ook de gouden medaille mee naar huis nemen. Door niet alleen van de teams uit Gelderland, maar ook tegen die van Overijssel de hoogste score neer te zetten is er al een grote stap gemaakt richting het halve NK.

Op 15 februari gaan bovenstaande acro teams richting Hellendoorn voor de volgende plaatsingswedstrijd.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Vacatures Penta Winterswijk. Heb jij interesse om te komen werken bij Penta Winterswijk of ken jij iemand die onze vacature kan invullen? Wij horen het graag. Stuur dan een email met motivatie naar secretaris@pentawinterswijk.nl.

Het delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd!
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Lisanne Schuurhof behaalt goud

Op zaterdag 18 januari turnde de dames uit de 6e divisie hun eerste plaatsingswedstrijd in Winterswijk. Voor 9 van de 15 deelnemende turnsters namens Penta Winterswijk was dit de aller eerste officiële KNGU wedstrijd, erg spannend dus. We begonnen de dag met onze instappers Benthe Ydel, Noor Bouwman, Iris Hardenbol en Anouk Jansen en de pupillen 1 Elin ten Pas en Nicky Fles. Met zijn allen begonnen we op vloer, waar ze begonnen met strakke oefeningen. Nicky wist hier zelfs het 3e cijfer te behalen. De meiden hebben op alle toestellen laten zien hoe hard ze de afgelopen maanden hebben geoefend. In een sterk deelnemersveld bij de instappers werd Noor 4e, Benthe 6e, Anouk 8e en Iris 12e. Bij de pupillen 1 eindigde Nicky als 5e en Elin als 10e.

In de tweede wedstrijd waren de pupillen 2 meiden Fenne Jansen, Luna Oudsen, Mila Hoog Antink, Iris Nijman en Lieve Boom en jeugd 1 turnsters Lisanne Schuurhof en Isa Raben aan de beurt. Zij begonnen op de brug met nette oefeningen. Lisanne wist eerste te worden op dit toestel en Isa tweede. Ondanks een val wist Iris op dit toestel het toch het 3e cijfer te behalen. De meiden hebben de rest van de toestellen netjes afgewerkt. In de einduitslag van de pupillen 2 werd Fenne 6e, Mila 7e, Iris 9e, Luna 11e en Lieve 15e. In de categorie jeugd 1 D3 was het goud voor Lisanne en het zilver voor Isa!

In de derde wedstrijd kwamen junior turnsters Pleun Elsinghorst en Lynn Schreurs in actie. Het eerste toestel sprong was voor Lynn weer wat spannend, maar uiteindelijk wel knap gedaan. Pleun heeft vandaag in haar brugoefening nieuwe elementen laten zien en dit hartstikke goed uitgevoerd. Met verder nette oefeningen mogen de meiden terugkijken op een goede wedstrijd met als uitschieter een 2e plaats op vloer van Lynn. In de einduitslag was Pleun op een 6e plaats terug te vinden en net iets daarboven op plaats 5 Lynn.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

HEY, jij daar! Heb jij je al opgeven voor onze Apenkooi XXL? Bijna ieder kind kent het wel. Apenkooien wordt veel gespeeld tijdens de basis- en middelbare schoolperiode. Sterker, het is voor veel kinderen de leukste gymles van het jaar. De zaal staat vol met kasten, bokken, banken, touwen, hoepels en meer. Het is de bedoeling om iedereen te tikken. Als je getikt bent moet je het veld uit. De moeilijkheid zit in het feit dat je de grond niet mag raken, en dat is ook meteen het leuke: op alle objecten kan je klimmen, rennen, springen, slingeren (je gedragen als een aap dus) zonder de grond te raken. Penta Winterswijk organiseert op zaterdag 29 februari een APENKOOI XXL voor leden- en niet leden van de vereniging. Save the date!

Opgeven kan via onderstaande link, onze social media kanalen en via www.pentawinterswijk.nl (kopje: “nieuws”). LET OP: opgeven kan t/m maandag 24 februari 2020. Na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk.

forms.gle/Z7B1aHNSA3Ra466Y7
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Aanstaande vrijdag 17 januari wordt de turnhal omgebouwd tot wedstrijdhal. De vrije training zal gewoon doorgaan. LET OP: er is deze avond beperkt ruimte. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Thuiswedstrijd voor 5e divisie turnsters

Op zaterdag 11 januari stond de eerste plaatsingswedstrijd van de 5e divisie op het programma. Voor de meiden van de 5e divisie een fijne thuiswedstrijd in onze eigen turnhal. In wedstrijd 1 mochten Fienne Onnink en Julia Kubben op baan 1 laten zien wat ze in hun mars hebben. Deze meiden deden voor het eerst mee aan de plaatsingswedstrijden. Fienne en Julia hebben laten zien hoe ontzettend netjes zij kunnen werken. Zo werd Fienne haar balk beloond met een knappe 8.9 in de E score. De meiden hebben een keurige 4 kamp geturnd. Fienne is vandaag 22e geworden en Julia 16e.

Op baan 2 kwamen Nova Jansen, Froukje Stegeman, Kira ten Hagen en Aliyah Souisa in actie. Dit jaar mochten ze voor het eerst hun eigen oefeningen laten zien in de keuze oefenstof. De dames mochten beginnen op balk, wat voor een ieder super spannend was. Met hier en daar wat verbeterpuntjes, maar waar ook zeker persoonlijke doelen zijn gehaald. Daarna hebben ze de wedstrijd goed afgemaakt met mooie oefeningen op de andere toestellen. In de einduitslag is Aliyah 29e, Kira 21e, Nova 15e, en Froukje 10e geëindigd in een sterk deelnemersveld.

In wedstrijd 2 waren Loïs Lensink, Aniek Vrieze, Carlijn klein Goldewijk, Milou Vrieze en Ismay Hupkens aan de beurt. Ze begonnen allemaal met mooie overslagen op sprong, Loïs wist hier het derde cijfer van de dag te behalen. Ze hebben deze lijn op de rest van de toestellen weten door te zetten, ondanks dat een aantal turnsters vroegtijdig de balk moesten verlaten. In de uitslag moest Loïs vandaag genoegen nemen met een 4e plaats, Anniek werd 12, Carlijn die gepromoveerd is uit de 6e divisie werd 14e, Ismay 16e en Milou 17e.

In de derde wedstrijd turnden op baan 1 Dane Jansen en Nine Overkamp hun wedstrijd. Voor Dane de allereerste echte turnwedstrijd, waarbij zij hele mooie oefeningen heeft laten zien. Nine heeft al enige ervaring met wedstrijden, wat ze ook zeker heeft laten zien, met als uitschieter een 3e cijfer op vloer in deze categorie. Dane eindigde vandaag als 10e en Nine eindigde op plaats nummer 6.

Op baan 2 mochten Aliya Ligtlee, Isa Hijink en Mayke ten Hagen laten zien waar ze voor getraind hebben. Ze mochten het spits afbijten op sprong, waar Mayke voor het eerst een 1/2 in - 1/2 uit gesprongen heeft op de wedstrijd. Op brug heeft Isa vandaag laten zien wat ze heeft bijgeleerd in haar afsprong, waar ze voor het eerst wegzet salto af heeft geturnd. Balk is altijd het meest zenuwslopende toestel, waar de meiden de balk helaas vroegtijdig hebben moeten verlaten, maar verder uitstekende oefeningen hebben laten zien. Maar op vloer hebben ze zich allemaal goed herpakt en hun wedstrijd netjes afgemaakt. Mayke is vandaag 13e geworden, Aliya 14e, en Isa 23e.

In de vierde en laatste wedstrijd turnden in baan 1 een vijftal jeugd 1 meiden, Daniela Put, Lieke Wiggers, Marieke Pietersen, Lyndsey Smid en Demi Wiggers. De meiden hebben een wisselvallige wedstrijd geturnd, met hier en daar wat verbeterpunten op brug en balk. Maar ook super goede oefeningen op vloer en sprong, waar ze hebben laten zien dat ze zeker op dit niveau thuis horen.

In baan 2 mocht Fay Nijweide de wedstrijddag afsluiten. Fay is vandaag dapper aan haar wedstrijd begonnen, maar heeft wegens een blessure vroegtijdig moeten stoppen. Ondanks dit heeft ze op sprong en brug uitstekende oefeningen laten zien.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Vacature: Penningmeester

Ben jij degene die onze vereniging bij de financiële administratie kan ondersteunen? Wil jij je als vrijwilliger nuttig maken, heb je kennis en ervaring op financieel administratief gebied, dan ben je bij ons van harte welkom. Heb je vragen over deze vacature dan kunt u contact opnemen met: info@pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Jongens Penta Winterswijk op dreef

Ruben Klein Goldewijk mist op een haar na een podiumplaats op het kampioenschap van Oost-Nederland. Met 0,2 punten verschil mist hij net de 3e plaats, maar hij turnde een hele mooie wedstrijd. Evenals Manoah Rijkers (16e), Gijs Teekman (14e), Gian Sonderlo (26e), en Lloyd Chapman (19e) die in dezelfde leeftijdsgroep en klasse (Instappers, 3e divisie) turnden.

Bij de Pupillen in de 3e divisie deden Hosea Ombeng (5e) en Leon Slotboom (14e) mee. Hosea haalde met name op brug een hoge score en Leon op het onderdeel Ringen. Mik Lamers is kampioen van Oost-Nederland bij de Jeugd in de 1e divisie. Omdat hij in Oost-Nederland de enige turner is van deze leeftijd in deze divisie, had hij vandaag geen tegenstanders. Dat wordt anders wanneer de jongens landelijk gaan turnen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Aanstaande vrijdag 10 januari wordt de turnhal omgebouwd tot wedstrijdhal. De vrije training zal gewoon doorgaan. LET OP: er is deze avond beperkt ruimte. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Peuterdans in Winterswijk

Bij peuterdans leert je kind bewegen op verschillende soorten muziek die passen bij hun leeftijd. Door springen, rennen, rondjes draaien, zwaaien, kruipen en rollen verbeterd de grove motoriek van een kind en leert het zijn/haar lichaam beter kennen (en wat hun lichaam allemaal al kan). Met behulp van thema’s, verhalen en muziek wordt de fantasie van jouw peuter geprikkeld. De peuterdans lessen duren 45 minuten en kennen een vaste opbouw. De les begint rustig in een kring waarna ze spelenderwijs en actief gaan dansen door de ruimte. Ook maken ze kennis met rijen, samenwerken en wachten op je beurt. Er wordt geëindigd met een afscheidslied of dansspel.

De kinderen leren in de les bewust en onbewust motorische en ritmische vaardigheden. Er zitten niet alleen fysieke voordelen aan bewegen. Door aan peuterdans te doen, ontwikkelt je kindje ook: sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, taalontwikkeling, fantasie, concentratie, samenspel, emotionele vaardigheden maar bovenal dansplezier. Is het misschien wat voor uw kind, kom dan een keertje langs om te kijken en een proefles te volgen. Kijk op onze website voor het volledige, vernieuwde en uitgebreide lesrooster: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook