Nieuws

Facebook Posts

15 hours ago

Penta Winterswijk

Vacature: vakleerkracht bewegingsonderwijs

Penta Winterswijk is per direct op zoek naar een Vakleerkracht Bewegingsonderwijs. Penta Winterswijk is een gymnastiekvereniging die op een 10 basisscholen het bewegingsonderwijs verzorgd. I.v.m. uitval van een van onze docenten zijn wij op zoek naar vervanging. Wie komt ons team versterken?

Delen wordt zeer gewaardeerd
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Wat een mooi bedrag! De Sinterklaas-actie heeft maar liefst €4.064,46 opgebracht! Iedereen die zich hiervoor heeft ingezet en onze vereniging een warm hart toedraagt ontzettend bedankt! Dit bied Penta Winterswijk weer de mogelijkheid om activiteiten te organiseren voor jong en oud en daar waar nodig nieuwe materialen aan te schaffen. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 days ago

Penta Winterswijk

Succesvolle start voor 4e divisie turnsters

Op zaterdag 8 december begonnen de junioren 4e divisie aan hun eerste plaatsingswedstrijd in Doetinchem en kwamen Ilse van Waardenburg, Jonna Hulzink en Ilja Dreeyers in actie. Ilse turnde een mooie vierkamp en werd 13e. Jonna turnde een mooie brug en balk en dat bracht haar op een 17e plek. Ilja turnde een mooie vloeroefening met een nieuwe serie en eindigde op een 23e plek. Op zondag 9 december begonnen de instappers Fay Tiggeloven, Sophie Pierik, Fedra de Jongh en Lindsey Sonderen aan hun wedstrijd. Lindsey had wat pech op sprong waardoor de jury haar helaas geen punten toe kon kennen. Fedra haar wedstrijd verliep niet helemaal naar wens op balk, maar op de overige toestellen liet ze zien flinke stappen te hebben gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Deze meiden eindigden als 13e en 16e. Sophie en Fay gingen als een speer en lieten mooie oefeningen zien, met hier en daar nog wat verbeterpuntjes was dit vandaag genoeg voor een 6e en een 2e plaats! Elin Teunnisen en Ismay Hupkens turnden tijdens deze ronde bij de pupillen1. Elin scoorde de hoogste punten op vloer, maar ook op de andere toestellen turnde ze naar behoren. Na afloop van de wedstrijd kreeg ze verdiend de zilveren medaille omgehangen. Voor Ismay was dit haar eerste wedstrijd. Turnend tegen meiden die er bijna allemaal al een jaar in de 4e divisie op hebben zitten liet ze zien hoeveel ze al geleerd heeft, ze eindigde als 11e.

In de andere baan mochten zowel de jeugd als junioren turnen. Romyn Memelink en Dionne Konings turnen dit jaar voor het eerst in de keuze oefenstof. Voor deze eerste wedstrijd hebben ze het keurig gedaan. Dionne werd 7e en Romyn 9e. Tegelijkertijd turnden Esmay Onnink, Noor ten Dolle, Ruth Westrum en Tess van Nijkerken. Esmay turnde een goede wedstrijd en kwam op de 'vervelende' maar knappe 4e plek terecht. Noor had helaas een val van balk maar turnde verder stabiele oefeningen en werd 6e. Ruth Westrum krijgt na een blessure weer wat vertrouwen en eindige op een 7e plek. Tess turnde een mooie salto half op vloer en eindigde op plek 23.

In wedstrijd 2 kwamen de pupillen Bente Rensen, Sanne ten Pas en Nina Somers in actie. Bente turnde een sterkte en zelfverzekerde meerkamp. Mede dankzij een super vloer- en balkoefening nam ook Bente een zilveren medaille mee naar huis. Sanne en Nina zijn onze debutanten in de 4e divisie, een spannende wedstrijd waarin ze zich konden meten met de overige turnsters. Beide lieten zien prima op dit niveau thuis te horen. De wedstrijd verliep niet helemaal foutloos, maar trots mogen ze zeker zijn. Sanne eindigde als 7e en Nina als 15e.

In de andere baan waren de senioren aan de beurt. Zoë Holdampf, Jikke te Winkel, Maud Schut, Lana Dondergoor en Femke ten Pas begonnen op brug wat ze al met al goed hebben volbracht. Zoë turnde zichzelf naar het goud en dat zelfs met een val. Jikke turnde 3 mooie oefeningen en dat bracht haar naar een 5e plek. Maud krijgt steeds meer stabiliteit in haar oefeningen en dat leverde een 13e plaats op. Lana debutant bij de senioren en Femke voor het eerst in de 4e divisie, lieten zien dat ze op de goede weg zijn en kwamen op een 19e en 22e plek terecht.

De laatste ronde was het de beurt aan de jeugd meiden Feline Prinsen, Dani Hiddink en Liz Hijink. Met als doel om een weer een medaille toe te voegen aan het rijtje van 3 zilveren plakken eerder op de dag gingen ze uitstekend van start op balk en vloer. Met nog ruimte voor verbetering op brug mogen de dames alle drie tevreden zijn met hun geturnde wedstrijd. Liz, gepromoveerd uit de 5e divisie, nam beslag op de 17e plek, Dani werd 6e en brons was er voor Feline.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Penta Dance Department in spotlight in Athene

Afgelopen donderdag vertrokken Tim, Kimberley, Manou en Fleur richting de hoofdstad van Griekenland, Athene om deel te nemen aan het EK Hip Hop Doubledance. Namens Penta Winterswijk mochten zij hieraan deelnemen nadat ze waren geplaatst vanuit de organisatie SONEO door de behaalde podiumplaatsen tijdens het afgelopen NK. Zaterdag 8 december streden Tim en Kimberley in de categorie Senior 16+ met resultaat. Met een puntentotaal van 239.0 mochten zij de bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Op zondag 9 december was het de beurt aan hiphopduo Manou en Fleur. Zij mochten het opnemen tegen 17 andere duo's uit Europa in de junioren categorie. In een zeer korte tijd is er een nieuwe mix gemaakt en aangeleerd door docent en choreograaf Tim Aafjes. Het harde werken is niet voor niets geweest. Met maar liefst 247 punten mogen zij zich Europees kampioen noemen. Zij vonden zichzelf op een verdienstelijke eerste plek terug. Resultaten om trots op te zijn!
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

4 days ago

Penta Winterswijk

Penta Winterswijk te gast in Nijmegen

Turnsters uit de 1 t/m 3e divisie boven- en onderbouw waren op zondag 9 december te gast in de nieuwe SportQube in Nijmegen. SportQube heeft meer dan 4000 vierkante meter aan sportruimte verdeeld over zeven zalen. De Hazenkamp Gymsports traint er met zowel de Topsport damesselectie, de turnsters en turners van de wedstrijddivisies en recreatiegroepen. In het pand is een grote springzaal, een ingerichte Free Runningzaal en er zijn zalen voor ouderengym en ouder-peutergym. Daarnaast beschikt het voor de judo liefhebbers over een deelbare judozaal.

Begin dit seizoen hebben trainers Mieke en Gert een bijscholing vanuit de KNGU gevolgd in deze multifunctionele hal. Naar aanleiding hiervan mocht Penta Winterswijk gebruik maken van de SportQube om hier eenmalig haar training te verzorgen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Rechtstreeks vanuit Athene

Vandaag dansen Penta Winterswijk docenten Tim en Kimberley om 12:52u de Senior 16+ Hip Hop Doubles in Athene. Ze zijn geplaatst vanuit de organisatie SONEO door de behaalde podiumplaatsen tijdens het afgelopen NK. Helaas is er geen livestream beschikbaar. Daarom zal de Facebookpagina van PENTA Dance Department live gaan om 12:50u. Tim & Kimberley zullen dansen tegen 18 andere duo's uit Europa in de categorie senior.

Morgen, 9 december zullen Manou en Fleur om 12:48u in actie komen tijdens de Junior Doubledance. Manou en Fleur gaan hun titel verdedigen tegen 17 andere duo's uit Europa. Houd de Facebookpagina van Penta Dance Department in de gaten voor een livestream.

Penta Winterswijk wenst Tim, Kimberley, Manou en Fleur ontzettend veel succes en dansplezier tijdens deze kampioenschappen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Vrijwilliger zijn is vrijwillig, maar vaak niet vrijblijvend. Vrijwilliger zijn is verbonden, maar niet gebonden. Vrijwilliger zijn is onbetaalbaar, maar niet te koop. Vrijwilliger zijn, is positief doen, met als enig doel, voor jezelf en voor een ander een goed gevoel! Penta Winterswijk is trots op al onze vele vrijwilligers die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor Penta Winterswijk. Zij zijn de drijvende kracht van onze vereniging. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Vanavond is de avond waar jong en oud zich op verheugt, een avond vol cadeautjes, snoep en vreugd. Sinterklaas en zijn pieten lopen over de daken, om ook van deze pakjesavond weer een groot succes te maken. Dus nog even wachten want de avond moet nog komen. Maar wat zal Sinterklaas dit jaar voor jou hebben meegenomen? Penta Winterswijk wenst iedereen vanavond veel plezier, en haal jouw cadeau maar snel uit het inpakpapier. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Dansdocenten van Penta Winterswijk naar EK in Athene

Dansduo's Manou & Fleur en docenten Tim & Kimberley gaan in het weekend van 8 en 9 december deelnemen aan het EK Hip Hop Doubledance in Griekenland. Ze zijn geplaatst vanuit de organisatie SONEO door de behaalde podiumplaatsen tijdens het afgelopen NK. Manou & Fleur gaan hun titel verdedigen tegen 17 andere duo's uit Europa in de categorie junioren. In een korte tijd is er een nieuwe mix gemaakt en aangeleerd door docent en choreograaf Tim Aafjes. Tim & Kimberley zijn weer terug van weggeweest. Na 2 keer een bronzen medaille te hebben behaald tijdens het EK in Ljubljana en in Wenen hopen zij wederom een podiumplaats te bemachtigen. Tim & Kimberley zullen dansen tegen 18 andere duo's uit Europa in de categorie senior.

Tevens is Tim door de organisatie gevraagd om Hip Hop choreografieën aan te leren aan teams die zij vervolgens moeten opvoeren bij de Greece Supercup. Daarnaast is hij gevraagd om zitting te nemen in het jurypanel.

Penta Winterswijk wenst Tim, Kimberley, Manou en Fleur ontzettend veel succes en dansplezier tijdens deze kampioenschappen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Eerste wedstrijd tweede divisie in Didam.

In de gloednieuwe turnhal in Didam mochten op zaterdag 1 december instap N2 Oane Luisman, pupil 1 N2 Lara Hallers en pupil 2 N2 Julia Breitkopf in de eerste ronde starten. In deze wedstrijd turnden zij hun 1e voorrronde in de 2e divisie. Voor Oane was het haar eerste wedstrijd, dus extra spannend. Oane heeft een goede 4-kamp geturnd met mooie oefeningen op rek, balk, vloer en sprong. In hetzelfde groepje turnde Lara, die vanuit de 3e divisie is gepromoveerd, een keurige wedstrijd.

In de andere baan turnde Julia. Een klein foutje op balk, verder prima geturnd. Ook op de andere 3 toestellen liet Julia zien wat ze waard is. In de einduitslag leverde dit alles het volgende op, Oane werd heel mooi 4e en Lara en Julia legden beide beslag op de 5e plek.

De tweede ronde was voor senior B turnster Lynn Nijland. Na een lange periode met een slepende voetblessure, is ze weer helemaal op de weg terug. Lynn turnde nog een aangepast programma, behalve op de brug, en bracht dit tot een uitstekend eind. Ze vond zichzelf terug op een prachtige 4e plaats.

Al met al weer een mooie wedstrijd, met wat leerpunten die we meenemen naar de volgende wedstrijd in Hengelo.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Voor iedereen die het komend weekend, maandag, dinsdag of ''gewoon'' op 5 december viert; een fijne pakjesavond! ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Elke stap telt!

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder beweging worden al die dingen heel lastig. Zou het dan niet logisch zijn om die basis goed aan te leren? Met het Nijntje Beweegdiploma leren peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen. Dat betekent: veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat! Op zo’n manier dat jouw kind belangrijke spieren ontwikkelt die hij/zij later nodig heeft, om bijvoorbeeld een sport te leren of zich te concentreren op school.

Onder leiding van ervaren trainers, biedt Penta Winterswijk op verschillende dagen en tijden gymlessen aan voor peuters en kleuters. Deze lessen zijn gemengd en dus zowel voor jongens als voor meisjes. Tijdens deze lessen wordt speciaal aandacht gegeven aan: rennen, kruipen, klimmen, duikelen, zwaaien, rollen, springen, gooien, vangen en balanceren. In een ontspannen sfeer worden de kinderen uitgedaagd te ontdekken waartoe hun lichaam in staat is. Peuter- en kleutergym is een zinvolle, leerzame en bovenal leuke activiteit voor jonge kinderen.

De lessen worden gegeven door ervaren trainers, allen in het bezit van de nodige diploma’s. Onze lessen staan bekend om in een veilige omgeving, te leren bewegen. Dit is zowel goed voor de mentale als fysieke ontwikkeling van het jonge kind. Gymmen is de basis van alle sporten die zowel jongens als meisjes, later gaan tegen komen. Is het misschien wat voor uw kind, kom dan een keertje langs om te kijken en een proefles te volgen. Kijk op onze website voor het volledige, vernieuwde en uitgebreide lesrooster: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Anuschka Coaching, onbewuste blokkades opruimen

Heb je last van wedstrijdstress/spanning en ben je bang dat je zult falen of heb je juist het gevoel niet goed genoeg te zijn? Heb je pech gehad en heb je last van een vervelende blessure? Anuschka Coaching kan je helpen hiermee om te gaan of om er zelfs vanaf te komen. Dit doet ze met Neuro Emotionele Integratie (NEI). NEI is een bijzondere combinatie van bio-kinesiologie, neurowetenschappen acupressuur en toegepaste psychologie. Door een gesprek aan te gaan met het onbewuste biedt NEI een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele of mentale blokkades uit het verleden op te lossen.

Met behulp van een biotensor komt er een gesprek tot stand tussen therapeut en het onbewuste van de cliënt. Met een vast protocol van vragen aan het onbewuste geheugen, kom je erachter wat er in het verleden gebeurd is. NEI kan je bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling. NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten. Fysieke klachten als oververmoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijnen, maar ook emotionele klachten als nagelbijten en gebrek aan zelfvertrouwen. De gevolgen van examenvrees, aandachts- en leerproblemen zijn zeer goed te behandelen met NEI.

Ben je nieuwgierig geworden of wil je meer informatie: Ga naar: www.anuschkahallers.nl of mail: anuschka-hallers@hotmail.com
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook