Nieuws

Facebook Posts

Opgeven Spring en Swing disco

Het is weer zover, de Spring en Swing disco komt er weer aan! De Jeugd- en recreantencommissie van Penta Winterswijk organiseert ook dit jaar weer de Spring en Swing disco in de Sport- en turnhal van Winterswijk Heb jij zin om samen met al je vrienden en vriendinnen lekker een avond te springen, dansen en te gymmen in de Sport- en turnhal van Winterswijk? Zorg dan dat jij erbij bent! De Spring en Swing disco vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 april 2018.

Heb jij zin om mee te gaan? Geef je dan snel op door het onderstaande formulier in te vullen. Wil jij graag een vriendje en/of vriendinnetje meenemen? Geef dit dan bij opgave aan.

goo.gl/forms/XIlNBHIFIrCM044n2

LET OP: opgeven is mogelijk t/m maandag 9 april. Geef je snel op want: Vol = vol! Na deze datum is opgeven helaas niet meer mogelijk. De kosten voor deze activiteit bedragen:
Niet-Penta Winterswijk leden: € 2,-
Leden: € 1,-

Basisschool groep 1 en 2: 16.00-17.00u
Basisschool groep 3 en 4: 17.30-18.45u
Basisschool groep 5 en 6: 19.00-20.15u
Groep 7 en 12+ : 20.30-22.00u
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Geslaagde schaatsactiviteit Penta Winterswijk

Vandaag stond de schaatsactiviteit georganiseerd door de Jeugd- en recreantencommissie van Penta Winterswijk op het programma. Om 12.00u hebben wij ons verzameld bij de Sport- en Turnhal van Winterswijk om vervolgens met auto's naar Enschede te rijden. Na het passen van de schaatsen konden we dan eindelijk het ijs op.
Deze activiteit sloot mooi aan bij het actuele thema Olympische Spelen. Het was tevens een mooie gelegenheid om alvast te oefenen voor als er volgende week hopelijk op natuur ijs kan worden geschaatst. Om 16.00u was het helaas alweer tijd om richting Winterswijk te rijden. Wij kunnen terug kijken op een geslaagde maar vooral een gezellige middag die in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is. Dankzij de inzet van enkele ouders was het mogelijk om deze activiteit mede te realiseren, onze hartelijke dank hiervoor.
... See MoreSee Less

Schaatsactiviteit Penta Winterswijk

Bekijk op Facebook

Acro trio van Penta Winterswijk plaats zich voor Oost Nederlandse kampioenschap

Op zaterdag 17 februari vertrok Penta Winterswijk met een acrogym trio, onder leiding van Hans Neerhof, naar de 3e plaatsingswedstrijd C/D niveau in Genemuiden. Het trio bestaande uit Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc komen uit in de categorie C senior.

Als eerste mochten de dames met hun tempo oefening aan de slag. Hier lieten zij een nette oefening, zonder grote fouten zien, dit leidde tot 22,840 punten. Tijdens de 2,5 minuut durende balans oefening werd duidelijk dat alle elementen stabiel werden uitgevoerd. Dit werd dan ook beoordeeld met een score van 22,400. Helaas een groot verschil met de vorige wedstrijd. Het trio is deze wedstrijd op een 11e plaats geëindigd, met een puntentotaal van 45,240. Mede door de vorige plaatsingswedstrijd hebben de dames zich als 5e geplaatst voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 7 april in Hellendoorn.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Goud en zilver voor acrogymnasten Penta Winterswijk

Afgelopen zaterdag vond in onze eigen turnhal in Winterswijk de laatste plaatsingswedstrijd van de acro E-niveau plaats. Penta Winterswijk was hierbij goed vertegenwoordigd met een trio en maar liefst zes duo's. In wedstrijd 3 waren Isan van Engeland, Romy Krabben en Mirthe Veerbeek aan de beurt, zij lieten een mooie oefening zien die hun uiteindelijk een mooie 8e plek op leverde. Helaas niet genoeg om zich te plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap.

In de laatste wedstrijd waren de duo's aan de beurt. Onze Penta-dames lieten zich van hun beste kant zien voor het thuispubliek en het bleef tot de laatste minuut erg spannend. Lynn te Brinke en Lola Brink lieten een nette oefening zien en eindigde op een 10e plek. Floor te Brummelstroete en Sylvie Meerman stonden sterk in hun schoenen en behaalde een 6e plek. De 5e plek was voor Stephanie Hoefsmit en Yenthe Besschers die technisch een sterke oefening lieten zien. Een plekje hoger eindigde Roxanne Geurink en Bente Rensen, namelijk een mooie 4e plek voor een mooie oefening. Maar na al deze mooie resultaten was het succes nog niet voorbij, het podium werd namelijk goed gevuld door onze Penta-dames. Met een mooie strakke oefening eindigde Daniëlle Hoefsmit en Kim ten Haken op een verdiende tweede plek. Het hoogste plekje op het podium was plek voor Demi ten Bokkel en Demi Boseker, deze dames draaide een super oefening en dat werd beloond met een gouden plak!

Door de succesvolle plaatsingswedstrijden wordt Gelderland mooi vertegenwoordigd door Penta op de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Floor en Sylvie, Stephanie en Yenthe, Roxanne en Bente, Daniëlle en Kim, Demi en Demi, en uit de vorige wedstrijd Zoe, Frederieke en Derlinde, Estelle en Nore hebben zich allen geplaatst voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 17 maart in Wapenveld.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook