Nieuws

Facebook Posts

19 hours ago

Penta Winterswijk

Heb jij thuis ook zo'n BEWEEGSPETTER? Dan is dit echt iets voor jou! Verschillende partijen organiseren een beweegactiviteit voor u en uw kind van 0 - 4 jaar. Op woensdag 8 mei nodigen we u uit om 9.15u uur bij het Budocentrum in Winterswijk (Huininkmaat 1a). De activiteit bestaat uit twee workshops, judo en ouder- en kindgym. Meer informatie: jgeurkink@winterswijk.nl ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Activiteiten kalender

Heeft u onze activiteitenkalender al gezien? Deze activiteiten kalender is te vinden op de pagina "nieuws". Op deze kalender zullen wij zoveel als mogelijk alle recente activiteiten toevoegen. Denk hierbij aan Jeugdcommissie activiteiten, vakanties, acties en overige gebeurtenissen. Tevens kunnen leden zich aanmelden voor de activiteiten van de Jeugdcommissie door middel van de opgave link. Wordt lid van onze Facebookpagina en volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom Penta Winterswijk. Of bezoek dagelijks onze website.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Vacature: bodyfit/aerobic train(st)er
Delen wordt zeer gewaardeerd!
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

De inschrijvingen voor ons jaarlijkse Jeugdkamp van Penta Winterswijk (zaterdag 15 en 16 juni) gaan erg hard! Wil je verzekerd zijn van een plek? schrijf je dan snel in! forms.gle/sa1MKRZYsYwdDgVc8 Opgeven kan t/m 31 mei. Wacht niet te lang met opgeven… LET OP: na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk!

Meer informatie: jeugdcommissie@pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Informatiebrief Spring en Swingdisco

Heb jij je opgegeven voor de Spring en Swingdisco 2019? Zojuist is er een mail (met bijlage) naar alle leden over de Spring en Swingdisco gestuurd. In deze brief staat alle informatie over deze activiteit beschreven. Heb je de mail niet ontvangen? Wellicht dat deze in uw spambox/ongewenste mailbox is binnengekomen. Mocht dit niet het geval zijn, bericht ons dan even op: jeugdcommissie@pentawinterswijk.nl of stuur een bericht via de Facebook chat. Wie zien wij zaterdag? LET OP: Opgeven voor deze activiteit is helaas NIET meer mogelijk.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Vacature: Financiële afdeling Penta Winterswijk! ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Het is bijna meivakantie. Daarom zullen van 21 april t/m 5 mei lessen komen te vervallen. Mochten bepaalde lessen wel doorgaan dan zul je dit via de leiding te horen krijgen. Penta Winterswijk wenst iedereen een fijne meivakantie. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Penta Dance Department goed gepresteerd op NK en Shell we Dance Event

Afgelopen weekend vond het NK plaats van United Dance Organisation. Namens de dansafdeling van Penta Winterswijk, Penta Dance Department mochten hier verschillende teams aan deelnemen. Zaterdag is het Vanilla Funk gelukt om een mooie 4e plek te behalen. De dag erna was het de beurt aan Not Your Average en The Glitch. Not Your Average werd 9e en The Glitch haalde het podium met de 2e plaats. In de categorie solo heeft Kaylee Wheeler, die pas voor de 3e keer meedeed in deze categorie, een mooie 5e plek behaald, Manou te Voortwis werd 8e en Fleur Swienink haalde het podium met een 3e plek. In de categorie duo hebben Fleur en Manou samen de 2e plek behaald. Alle teams, solo’s en duo zijn door naar het EK dat op 11 en 12 mei plaatsvindt in Veldhoven.

Ook zijn teams Vanilla Fresh, Epic East en The Future afgelopen zondag afgereisd naar Hoofdorp waar voor hun de laatste voorronde plaats vond van het Shell We Dance Event. Epic East viste net langs een podiumplek met een mooie 4eplaats. Ook The Future mocht helaas geen beker mee naar huis nemen. Maar met trots mogen we noemen dat het Vanilla Fresh gelukt is om met maar liefst 17 tegenstanders een super 2e plek te behalen. Zij hebben zich ook nu verzekerd van een plek in de finale welke zal plaatsvinden op 26 mei in Wageningen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Succes voor Penta Winterswijk in Rotterdam

In Rotterdam werden dit weekend de Bondskampioenschappen voor de instappers N3 en de halve finales voor de turnsters uit de 2e divisie georganiseerd. Namens Penta Winterswijk mochten Sylvie Meerman, Lynn Nijland en Dieuwertje Lucas hieraan deelnemen. Voor Sylvie was het vroeg dag want zij mocht in de eerste ronde haar finale turnen. Een bijzonder knappe prestatie in het eerste jaar op dit niveau. Sylvie heeft laten zien wat ze waard is en eindigde met 4 keurig geturnde oefeningen op een 19e plaats. Dieuwertje Lucas, die uitkwam in de laatste wedstrijd, 2e divisie Senior, heeft dit gehele seizoen hard gewerkt en prima gepresteerd. Zeker gezien haar minimale trainingsuren voor deze divisie. Ze eindigde op een keurige 13e plaats. Hiermee staat zij tweede reserve voor de landelijke finale.

Op de zondag kon Lynn laten zien uit welk turnhout zij gesneden is. In de 4e en laatste ronde van dit weekend mocht zij turnen voor een plaats in de finale. Startend op de vloer zette ze een prachtige oefening neer, die haar meteen een plaatsje in de toestelfinales opleverde! Lynn vond zichzelf terug op de eerste plaats en mocht de gouden medaille meenemen. Fantastische prestatie ook gezien het deelnemersveld. Naast de 1e plek en een plaats in de toestelfinale op vloer is Lynn als reserve aangewezen voor de brug en de balk.

Mooi turnen en prima prestaties van onze turnsters. Penta Winterswijk is trots op de behaalde resultaten. De finale vindt plaats op 25 en 26 mei in Duiven.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Vier 6e divisie turnsters Penta Winterswijk in actie tijdens regiofinale

Op zaterdag 13 april hadden de meiden van de 6e divisie hun derde en laatste plaatsingswedstrijd. Bij de pupillen 1 turnden zes meiden voor een plaats in de regiofinale. Er werd door iedereen een prima wedstrijd geturnd, wat in een bijzondere uitslag resulteerde: de meiden eindigden allemaal achter elkaar! Carlijn Klein Goldewijk turnde een stabiele wedstrijd, zoals we dit jaar van haar gewend zijn. Zij werd keurig 5e. Een 6e plek was er voor Indy Dibbets. Zij had bovendien het hoogste cijfer op vloer! Daarachter kwam Fenne Jansen, ondanks een val van balk werd ze mooi 7e. Deze drie meiden zijn door naar de finale op 25 mei! Marjolein Huetink turnde zich, mede dankzij een 2e notering op balk, naar een 8e plek. Voor Iris Nijman was het de brug waar ze het het hoogst eindigde van allemaal. Zij werd 9e. Mila Hoog Antink turnde erg netjes, maar had helaas wat pech op sprong. Desondanks werd ze nog mooi 10e.

In de tweede wedstrijd kwamen Lynn Schreurs en Pleun Elsinghorst in actie. De meiden begonnen vandaag op brug, waar ze beide hun wedstrijd goed zijn gestart met een 2e plaats op dit toestel voor Lynn, en voor Pleun een 3e plaats. Dit zette de dames voort op balk en vloer, waarbij Lynn zelfs het 1e cijfer haalde op balk. Ook Pleun heeft laten zien dat ze ten opzichte van de vorige wedstrijd weer vooruit is gegaan op deze toestellen, waarbij vooral op vloer ze weer wat puntjes op de i heeft gezet. Dan het laatste toestel sprong die voor Lynn altijd nog spannend is, maar uitstekend heeft gedaan vandaag. Pleun heeft vandaag ook een hartstikke goede sprong laten zien, wat haar een 2e plaats op dit toestel heeft opgeleverd. In de einduitslag was Pleun terug te vinden op een nette 6e plaats en Lynn op een welverdiende eerste plaats.

Na afloop van deze laatste plaatsingswedstrijd werd bekend gemaakt welke turnsters zich hebben geplaats voor de regiofinale welke zal plaatsvinden op 25 mei in Winterswijk. Namens Penta Winterswijk zullen Carlijn Klein Goldewijk, Indy Dibbets, Fenne Jansen en Lynn Schreurs in actie komen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Knappe prestatie turners Penta Winterswijk

Leon Slotboom, Lenn Miggelbrink en Bram Eppingbroek turnden in Enschede hun landelijke halve finale in de 3e divisie. Bij de Instappers, jongens van 9 en 10 jaar, turnden Leon en Lenn hun meerkamp tussen de 30 overgebleven turners van de 1/4 finale. In de halve finale plaatsen de beste 12 jongens van de meerkamp zich voor de finale. Daarnaast kan een turner zich plaatsen voor de finale op ieder van de 6 toestellen. Daarvoor moet je bij de beste 6 van dat toestel eindigen.

Lenn had een succesvolle wedstrijd en haalde met zijn 3e plek het podium van de meerkamp. Een geweldige prestatie. Ook mag hij zich voorbereiden op de toestelfinales van de onderdelen Voltige en Brug. De finales van dit bondskampioenschap zijn op 25 en 26 mei in Alkmaar. Ook Leon turnde een knappe wedstrijd. Maar zijn puntentotaal was net niet genoeg om door te dringen tot de finale. Hij miste bijvoorbeeld maar op 2/10e punt de toestelfinale op het onderdeel Sprong. Toch kan Leon terugkijken op een mooie reeks wedstrijden die hem tot deze halve finale hebben gebracht. Bram moest het als Senior ook opnemen tegen de 30 overgebleven turners uit de kwartfinale. Ook in deze groep gaan de beste 12 turners door. Bram werd 13e. Daarmee gaat hij niet rechtstreeks door naar de finale, maar hij staat wel reserve. Dat betekent als iemand zich afmeldt, dat hij naar de finale mag. Bram heeft zich wel direct geplaatst voor de toestelfinale op het onderdeel Sprong.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Instuif jong talent

Op zaterdag 13 april organiseert Penta Winterswijk een instuif voor aankomend selectie en acro leden. Hierbij nodigen wij jou, maar ook jou vriendje/vriendinnetje uit. Ben jij voor, of in 2013 geboren en op zoek naar een leuke sport? Kom dan samen met ons wedstrijd turnen of acro gymmen. Deze instuif wordt gehouden in de Sport- en turnhal van Winterswijk aan de Parallelweg 9. De instuif vindt plaats vanaf 14.30 uur. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Meer info volgt. Na de instuif word je uitgenodigd voor extra trainingen tot aan de zomervakantie in de juiste discipline.

Deze activiteit wordt georganiseerd voor zowel leden als niet leden van Penta Winterswijk. Opgeven kan alleen via het opgaveformulier. Deze is terug te vinden op onze social media kanalen en via www.pentawinterswijk.nl (kopje: ”nieuws”).

Penta Winterswijk… is dé gymsportvereniging van Winterswijk en zijn buurtschappen met meer dan 1300 leden. Penta Winterswijk staat midden in de samenleving en zoekt nadrukkelijk de verbinding met maatschappelijke partners zoals de gemeente, onderwijs, sportorganisaties en zorg. Penta Winterswijk is een vereniging voor iedereen die sporten leuk vindt en graag samen met anderen wekelijks een uurtje zijn/haar favoriete sport wilt beoefenen. Tevens zijn er bij de vereniging verschillende mogelijkheden om je talenten verder te ontwikkelen. Alle lessen worden gegeven door ervaren en enthousiaste trainers, allen in het bezit van de nodige diploma’s. Meer informatie: www.pentawinterswijk.nl

goo.gl/forms/uk4aXTo6YiI0VMav2
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Cirque du Penta

Penta Winterswijk organiseert in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 haar eerste gym- en turnshow. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Houd dit weekend alvast vrij in jullie agenda’s.

Om er een spetterend weekend van te maken kunnen wij natuurlijk niet zonder vrijwilligers. Wil jij je steentje hieraan bijdragen en zou je iets voor ons kunnen/willen betekenen? Meld je dan aan bij: pentashow2019@gmail.com
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Het is bijna Pasen. Daarom zullen van 19 april t/m 22 april lessen komen te vervallen. Mochten bepaalde lessen wel doorgaan dan zul je dit via de leiding te horen krijgen. Penta Winterswijk wenst iedereen een fijn paasweekend. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

De inschrijvingen voor onze geplande Spring en Swingdisco (zaterdag 20 april) gaan erg hard! Wil je verzekerd zijn van een plek? schrijf je dan snel in! goo.gl/forms/6xOIxIfflhcsU0kf1

Meer informatie: jeugdcommissie@pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook