Nieuws

Facebook Posts

5 days ago

Penta Winterswijk

Veelbelovende prestaties in eigen Sport- en turnhal

Zaterdag 16 februari vond de 2e plaatsingswedstrijd van de 5e divisie plaats. Deze wedstrijd werd gehouden in eigen Sport- en turnhal in Winterswijk. In de eerste wedstrijd kon, bij de instap D2 Nine Overkamp helaas niet meedoen, vanwege een enkelblessure. In de andere baan kwam Tess Grijsen in actie. Tess heeft vandaag voor het eerst half in half uit gesprongen en met succes! Ze heeft hiermee het hoogste cijfer van de wedstrijd op de sprong behaald. Tess heeft dit voortgezet op brug en vloer, waar ze heeft laten zien dat ze hier weer wat heeft bijgeleerd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Helaas heeft ze de balk vroegtijdig moeten verlaten door een klein foutje. De wedstrijd werd voor Tess beloond met een bronzen medaille.

Bij de pupillen 1 D2 deden vijf turnsters mee. Milou Vrieze begon haar wedstrijd goed met een hoog cijfer op de vloer, maar viel helaas bij de sprong uit doordat zij zich aan haar voet blesseerde. Hierdoor kon ze niet alles afmaken, en is zij op een 13e plek geëindigd. Anniek Vrieze turnde een nette wedstrijd, maar helaas ging het bij het laatste toestel, de balk, mis. Ze viel hier een paar keer, wat haar op een 12e plek bracht. Fenna Kruisselbrink heeft weer laten zien dat ze steeds meer vooruit gaat. Ondanks een val van balk werd zij 11e. Nore Heessen deed het ook goed, ook zij had een val van balk, maar werd alsnog mooi 5e. Voor Loïs Lensink was de balk vandaag juist haar beste toestel: zij haalde hier zelfs het hoogte cijfer van de wedstrijd. Ook de andere toestellen turnde zij stabiel, en dit werd beloond met een mooie bronzen medaille! In baan 2 mochten de jeugd 1 meiden Lotte Zweerink en Nova Jansen van start. Aliyah Souisa moest zich vandaag helaas ziek melden. Lotte en Nova turnde allebei een mooie vierkamp en hebben laten zien dat ze enorm vooruit gegaan zijn de laatste weken. Ze eindigde op een nette 11e en 10e plaats.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan junior turnsters Kim Vreman, Anemoon Koster, Mayke ten Hagen, Nynke Stronks, Isa Hijink, Aliya Ligtlee en Kersti Frequin. Aliya heeft heel knap vandaag een wedstrijd geturnd, nadat ze afgelopen tijd vrijwel niet heeft kunnen trainen. Alle meiden hebben een wedstrijd geturnd naar kunnen op dit moment. Hier en daar zijn er nog wat verbeterpunten, maar ze mogen stuk voor stuk trots zijn op wat ze zelf hebben neergezet. In de einduitslag zijn de meiden als volgt geëindigd: Kim 7e, Anemoon 8e, Mayke 9e, Nynke 16e, Isa 18e, Aliya 19e en Kersti 21e.
In de 4e wedstrijd turnden de pupillen 2. Marieke Pietersen, Lyndsey Smit, Lieke en Demi Wiggers en Kim ten Haken. De dames begonnen sterk op vloer. Op het laatste toestel de balk hadden ze wat minder geluk vandaag. Kim ten Haken werd 5e, Demi Wiggers 8e, Lieke Wiggers 11e, Lyndsey Smit 15e en Marieke Pietersen werd 19e.

In baan 2 kwamen de senior turnsters in actie. Eline Arink, Fay Nijweide en Merle Eekelder. Carine Arink kon helaas niet deelnemen vandaag. Eline heeft een prima wedstrijd gedraaid, met een 4e cijfer op brug en een goede vloeroefening, die een heel stuk beter was dan de eerste plaatsingswedstrijd, heeft ze haar wedstrijd tot een goed einde gebracht. Voor Merle was dit haar eerste wedstrijd die ze voor Penta Winterswijk uitkwam en met succes. Merle heeft laten zien hoeveel ze in korte tijd heeft bijgeleerd. Door een klein foutje op brug moest ze vandaag genoegen nemen met een 10e plaats. Fay heeft vandaag voor het eerst een overslag hele draai geturnd in de wedstrijd, en heeft dit super goed gedaan! Ze heeft hiermee het hoogste cijfer van de wedstrijd behaald. Ook is ze heel knap, net als Merle, op de zenuwslopende balk blijven staan. Hiermee mocht Fay de welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.

Penta Winterswijk kijkt terug op een gezellige, geslaagde maar bovenal een sportieve wedstrijd.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Je hebt nog maar 17 dagen om je op te geven voor de Spring, turn en gymmiddag. Deze activiteit is voor zowel leden als niet-leden van Penta Winterswijk. De Spring, turn en gymmiddag wordt gehouden op 8 maart (voorjaarsvakantie) in de Sport- en turnhal van Winterswijk. De tijden voor deze middag zijn:

12.00-13.00u Ouder- en kindgym + peuters t/m 4 jaar
13.15-14.15u Kleuters groep 1 en 2
14.30-15.30u groep 3 en 4
15.30-16.30u groep 5 en 6
16.30-17.30u groep 7 en 8 en 12+

De prijs voor deze activiteit bedraagt €1 per persoon. Dit is inclusief drinken en wat lekkers. Dit kan á contant worden betaald bij aanvang activiteit. Opgeven kan alleen via het opgaveformulier. Deze is terug te vinden op onze social media kanalen en via www.pentawinterswijk.nl (kopje: ''nieuws''). LET OP: opgeven kan t/m maandag 4 maart 2019. Na deze datum is opgeven helaas NIET meer mogelijk.

Informatie en/of vragen: jeugdcommissie@pentawinterswijk.nl

goo.gl/forms/Ejn3Eq4QJySqN5bF3
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Sporten met een motorische achterstand, lichamelijke beperking of chronische aandoening? Dat kan.. bij Penta Winterswijk

Al vele jaren wordt elke donderdagavond door een groep enthousiaste kinderen en jong volwassenen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking in Sportzaal de Alma aan de Magnoliastraat 6 in Winterswijk gesport. De ‘special gym’ groep van Penta Winterswijk is een vast begrip in Winterswijk. De basis van het uurtje sporten is gymnastiek, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld balspelen, trampoline of de touwen. Eigenlijk net waar de groep behoefte aan heeft. Onze leiding Rianne Huiskamp verzorgt deze lessen altijd met veel plezier en voldoening. “Een blije snuit na afloop van de training… daar doe je het allemaal voor”, aldus Rianne. Iedereen doet mee op zijn of haar niveau. Voor de een is het al een hele uitdaging over een bank te lopen, terwijl de ander al een aardig balletje in de basket gooit. Ik probeer bij iedereen toch weer te kijken hoe ik hem of haar net weer wat anders of extra’s kan laten doen.

Soms durven kinderen vanwege een motorische achterstand, lichamelijke beperking of chronische aandoening niet deel te nemen aan het gymuurtje op school of aan een spelletje op straat. En dan is sporten vaak ook helemaal niet leuk. Binnen de lessen wordt er gewerkt met als basis plezier in het sporten. Door te werken aan het verbeteren van de motoriek leren de kinderen om te gaan met hun beperkingen en hun eigen mogelijkheden te ontdekken. Daarmee zal het zelfvertrouwen zeker toenemen.

Geïnteresseerden kunnen altijd een keer mee komen trainen of kijken op een donderdagavond. De les wordt gegeven van 18.00-19.00u in Sportzaal de Alma. Meer informatie: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

Aanstaande vrijdag 15 februari wordt de turnhal omgebouwd tot wedstrijdhal. De vrije training zal gewoon doorgaan. LET OP: er is deze avond beperkt ruimte. ... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

District en kwalificatie wedstrijden voor turnsters Penta Winterswijk

Afgelopen zaterdag was voor de turnsters die in de 1e en 3e divisie uitkomen een belangrijke wedstrijddag. Voor de turnsters die uitkomen in de 3e divisie ging de strijd in Nijmegen om de districtsfinale en een plaats in de landelijke halve finales. De turnsters van de 1e divisie mochten in het Limburgse Reuver hun eerste kwalificatie wedstrijd turnen, ook voor een plek in de halve finales. Penta Winterswijk mocht met liefst 14 dames de districtsfinale turnen. En wat hebben deze dames het geweldig gedaan. Zonder uitzondering lieten ze mooie oefeningen zien met voor bijna iedereen een plek in de halve finale, bovendien werden er weer fantastische podiumplekken behaald. Die waren deze keer voor Donna Meekes, Lot Beskers, Nouk Kos en Neve Smit. Deze dames werden respectievelijk 1e, 2e, 1e en weer 2e! Daarnaast hebben de volgende turnsters zich voor de halve finales geplaatst. Silvie Meerman, Madelon Vaartjes, Shania Vaartjes, Merel Floors, Derlinde Mengers, Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof, Jade Derks en Anne Schutten. Ilse Bruggers wist deze keer jammer genoeg geen ronde verder te komen.

Afgereisd naar Reuver mochten Minou ter Horst en Janne Luisman (jeugd 1 N2) aan de slag. Startend op sprong gaven zij meteen hun visitekaartje af, Minou wist hier zelfs de hoogste score te behalen. Op de resterende damestoestellen zetten deze turnsters ook prima oefeningen neer. Dit alles bracht Minou op een keurige 7e plaats en Janne steeg daar nog, in dit sterke deelnemersveld, bovenuit met een prima 5e plek. De laatste wedstrijdronde van deze zaterdag was voor Rachel Nijbroek (senior A). Rachel heeft een keurige 4-kamp geturnd, waarin ze haar voorgenomen programma tot een goed einde bracht. Zij is in de einduitslag op een prima 11e plaats terecht gekomen. Al met al mooie prestaties en deze dames kunnen nu op naar het 2e kwalificatie moment op 16 maart in Harlingen.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Zaterdag 9 februari heeft het winkelende publiek in het centrum van Winterswijk genoten van een mooi verzorgt optreden van de Pentarettes. Op verschillende plekken in het centrum van Winterswijk waren ze te bewonderen. De Pentarettes hebben dit met veel plezier gedaan. Ze willen het winkelende publiek bedanken voor het enthousiasme die ze mochten ontvangen.

Majorette (Pentarettes) is bewegen op muziek, plezier en draaien met een baton. Dat maakt deze sport leuk. Majorette bevat techniek en dans en je krijgt de uitdaging om met de baton in je handen een leuke dans neer te zetten, dit onder enthousiaste begeleiding. Tijdens de lessen wordt er lesgegeven passend bij het niveau van ieder individu en blijft iedere les een uitdaging om verder te groeien in de sport. Lijkt het jou nou ook leuk om een les te volgen? Kom gerust op dinsdagavond van 17:30 - 18:30u langs in Sportzaal Den Esch in Winterswijk. Meer informatie: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Brons voor Anouk en Loïs

Zaterdag 9 februari vond de 3e plaatsingswedstrijd acro district Oost plaats. Namens Penta Winterswijk namen hier Anouk Kots en Loïs Lensink aan deel. Helaas kon door een blessure het team bestaande uit Noa Bal, Chantal Pietersen en Nine Overkamp niet mee doen aan deze plaatsingswedstrijd. Anouk en Loïs waren aan het eind van de middag aan de beurt. Zij lieten een goede oefening zien met stabiele elementen. De oefening werd beloond met 22.68 punten. Een mooie hoge score! Het bleef nog even spannend maar uiteindelijk behaalde het duo de 3e plaats! Hiermee hebben zij zich geplaatst voor het Oost Nederlands Kampioenschap.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Penta dansshow ‘’CLASSICS’’

Zondag 17 maart 2019 in theater de Storm in Winterswijk. Meer dan 300 dansers tussen de leeftijd van 4 en 60 jaar oud zullen een spetterende dansvoorstelling geven op bekende nummers van vroeger en nu. Bij de classic songs zullen passende en herkenbare dans bewegingen voorbij komen. U kunt stijlen zoals: Hiphop, singer songwriter, R&B, Rock, Funk, Soul, Disco, Rock & Roll en nog veel meer verwachten. Benieuwd of uw favoriete nummer voorbij komt? Bestel dan snel uw kaarten!

Er is zowel een middag (14:00u) als een avondshow (18:30u). De entree bedraagt € 7,50 (ook voor hele kleine kinderen dient u een entreekaart te kopen). De kaarten kunnen rechtstreeks besteld worden bij de Storm in Winterswijk of via de link op onze website: ‘’kopje ‘’nieuws’’.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Sportstimuleringsproject ‘’Kies je Sport’’

‘Kies je Sport’ is een sportstimuleringsproject dat dit schooljaar voor het eerst wordt georganiseerd in de gemeente Winterswijk. Door dit project kunnen kinderen uit de groepen 3 tot en met 6 kennismaken met verschillende sporten bij Winterswijkse sportverenigingen. Als een kind al een sport beoefent, mag hij of zij ook meedoen om eens een andere sport te proberen. De sportcursussen vinden plaats in een periode van vijf weken, te weten van maandag 18 maart tot en met 19 april 2019. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Actief Winterswijk, BeweegWijs, gemeente Winterswijk en verschillende Winterswijkse sportverenigingen. Aanmelden kan vanaf vrijdag 8 februari 2019. Penta Winterswijk steunt dit project door zelf actief lessen aan te bieden uit ons ruime aanbod. Kinderen die deelnemen aan dit project kunnen kennismaken met: recreatief turnen, freerunning, Pentarettes (majorette) en moderne dans.

Aanmelden/inschrijven kan via: www.actiefwinterswijk.nl.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

2 weeks ago

Penta Winterswijk

Komen de nieuwe Epkes uit Groenlo?

Mik Lamers (11) zwaait, hangt, vliegt op 2,5 meter hoogte aan de rekstok. Voor de reuzenzwaaien heeft hij zijn polsen verbonden om goed grip te houden. Lenn Miggelbrink (9) laat zijn turnkunsten zien op de twee liggers van de gelijke brug. Hij draait gebalanceerd op de polsen alsof het niets is en hoekt stil in balans boven de brug. Mik en Lenn zijn de Epkes Zonderlands van de toekomst in turnend Nederland.

Het gros van de tijd na school spenderen beide jongens uit Groenlo in de turnhal in Winterswijk. Mik wijkt om op zijn hoge niveau te trainen ook nog eens voor zo'n negen uur per week uit naar Twello. Drie keer per week reizen zijn ouders op en neer naar Twello. "Ik heb zes uur per week beschikbaar voor de jongen", zegt René Eppingbroek, trainer van turnvereniging Penta Winterswijk. De andere trainingsuren dienen talenten zoals Mik ergens 'hogerop' te zoeken. Lenn kreeg op het kampioenschap van Oost-Nederland van 19 januari goud omgehangen en had daarvoor in Ede-Wageningen de eerste plaats behaald, waarmee hij zich van een top drie Instapklasse de 3e divisie in turnde. Mik turnt al in de 1e divisie en dat zijn er maar weinig die op dat niveau turnen. Zijn ouders stimuleren hem in de sport waar Mik al jong voor koos. Hij wilde niet mee met de anderen naar voetbal. Geen Messi, maar Epke Zonderland is zijn voorbeeld dat hij volgt. Volgens trainer René Eppingbroek ligt een turncarrière in het verschiet. Aan de wedstrijdmentaliteit en hun enthousiaste gedrevenheid zal het niet liggen. Al heeft Lenn in het begin nog wel getwijfeld. Fietscross leek hem ook wel wat, maar werd het niet. Lenn: "Ik zag coole trucjes van anderen. Dat is wat ik ook wil; nieuwe dingen proberen." Lenn en Mik praten over 'oefenstof', over 'vaardigheden', 'grepen' en 'houding'. Volgens Mik kun je lenigheid oefenen als je goed traint. Elementen oefenen als een zachte landing (direct stil staan) na een oefening op de hoge rekstok. Lenn: "Wat ik leuk vind is nieuwe dingen proberen en trucjes van anderen leren. Ik hoop dat er meer jongens komen, grotere jongens die het beter kunnen dan kan ik de trucjes van ze afkijken."

De twee leven voor het turnen. Hoe een dag eruit ziet? "Kwart over zeven opstaan, eten, even op mijn mobiel, naar school en na school spelen en daarna trainen. Ik eet pasta of nasi; wel anders dan mijn ouders en mijn zus. Lenn moest aan het turnleventje wel wennen. "De trainer beslist of je kan trainen in de selectie." Lenns favoriete toestel is de brug. Die van Mik is de sprong (pegasus) of de rekstok. Vier tot vijf keer in het jaar turnen beiden de grote wedstrijden in het land. Beide jongens troffen elkaar bij de gym in Groenlo. Toen bleek dat ze over meer turntalent beschikten, werd de overstap naar Penta Winterswijk gemaakt. Penta Winterswijk is een aantal jaar geleden voortgekomen uit het samenvoegen van vijf gymverenigingen in Winterswijk. Hierdoor kon er een grote turnhal worden gebouwd achter het station. De vereniging telt 1290 leden.

(door Eveline Zuurbier)
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Penta Winterswijk laat zich gelden tijdens 4e divisie wedstrijden in Didam

Op zaterdag 2 februari was het de beurt aan de junioren Ilse van Waardenburg, Jonna Hulzink en Ilja Dreeyers. Ilse en Jonna verbeterden zich ten opzichte van de vorige wedstrijd en kwamen op een 11e en 7e plek terecht. Ilja had wat pech op de sprong maar turnde verder drie goede oefeningen. Dit bracht haar op een 28e plek.

Zondag 3 februari turnde de onderbouw 4e divisie hun 2e plaatsingswedstrijd in Didam. Lindsey Sonderen en Fedra de Jongh hebben beide op alle toestellen laten zien hoe ze in korte tijd gegroeid zijn. Ze hebben nette oefeningen gedraaid en gaan nu hard trainen om ook de moeilijkheidsscore nog te verbeteren, zij eindigden als 13e en 16e. Sophie Pierik en Fay Tiggeloven turnden ook bij de instappers een goede wedstrijd. Sophie moest helaas een val incasseren op balk wat haar een podiumplek kostte, ze moest genoegen nemen met een knappe, maar ondankbare 4e plaats. Fay turnde zich even stabiel als altijd naar het zilver! Elin Teunissen kwam uit bij de pupillen1 en moest het deze wedstrijd doen zonder haar trainingsmaatje Ismay Hupkens, zij kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen. Elin turnde een dijk van een balkoefening en mocht mede hierdoor net als Fay het zilver mee naar huis nemen.

In de andere baan turnden Romyn Memelink en Dionne Konings bij de jeugd en Esmay Onnink, Tess van Nijkerken en Noor ten Dolle bij de junioren. Ook Dionne en Romyn lieten zien dat ze goed op weg zijn. Dionne turnde een keurige 4 kamp en werd hiermee 6e, Romyn eindigde op een 8e plek. Ook de junioren begonnen sterk op vloer. Het zenuwslopende toestel balk als laatste, maar dat hebben ze goed volbracht. Esmay mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen, Tess werd 10e en Noor 11e. Ruth Westrum en Anna Everding zijn helaas geblesseerd en konden hierdoor niet deelnemen.

Wedstrijd 2 was voor de pupillen2 Bente Rensen, Sanne ten Pas en Nina Somers. Deze meiden hadden alle drie niet helemaal hun beste dag. Bente en Sanne sloten beide hun wedstrijd af met 2 vallen, waardoor ze veel punten laten liggen in de einduitslag. Wel eindigde Bente als 1e op sprong en turnde Sanne zich met haar streksalto naar de 2e score. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met een 6e en 10e plaats. Nina kwam bij het inturnen van haar tweede sprong vervelend terecht en heeft helaas geen volledige wedstrijd kunnen draaien, mede door haar verdienste op de overige 3 toestellen eindigde zij nog als 18e. In baan 2 turnden onze senioren Maud Schut, Femke ten Pas, Jikke te Winkel, Lana Dondergoor en Zoë Holdampf. Femke en Lana lieten goede oefeningen zien en tonen progressie. Dit bracht ze op een 20e en 19e plek. Zoë had helaas een foutje op vloer en balk maar sloot de wedstrijd af met een goede sprong en brug. Zoë eindigde als 12e. Maud en Jikke begonnen goed op balk en zetten deze lijn door. Maud werd keurig 7e en Jikke eindigde op een 2e plaats.

De laatste wedstrijdronde was voor de jeugd1 turnsters Feline Prinsen, Dani Hiddink en Silvia van Battum. In deze categorie kon Liz Hijink niet meeturnen vanwege een polsblessure, ze was wel gezellig mee om onze meiden aan te moedigen. Silvia turnt dit jaar voor het eerst bij de selectie en mocht haar aller eerste wedstrijd in de 4e divisie turnen en wat deed ze dit goed! Er zijn nog stappen te maken, maar op haar geturnde wedstrijd en 16e plaats mag ze super trots zijn. Dani turnde een wat wiebelige balkoefening, maar verder een uitstekende wedstrijd wat resulteerde in een 7e plek. Feline heeft keihard getraind en heeft in een korte tijd haar totale E-score met maarliefst 1.5 punt verhoogd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Meer dan verdiend was er ook voor Feline een zilveren medaille vandaag.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

In bijna elk dorp is er wel een gymvereniging voor meisjes, maar de mogelijkheden voor jongens zijn vaak beperkt. Gelukkig heeft Penta Winterswijk wél mogelijkheden voor jongens. Niet gemengd met de meisjes, maar speciale lesgroepen voor jongens, op zowel recreatief als wedstrijdniveau, met goed opgeleide trainers voor de specifieke jongens toestellen.

Veel jongens gaan op drie-, vier-jarige leeftijd op gym. Daarna komt vaak de zwemles waarna er door veel jongens voor voetbal gekozen wordt. Veel buitenstaanders denken dat turnen saai is en niets voor jongens. Niets is minder waar. Jongens–, herenturnen is stoer en vraagt veel van de sporter. Juist bij het herenturnen wordt het lichaam geschoold. Aan alle spiergroepen wordt stelselmatig gewerkt. Uithoudingsvermogen, lenigheid en souplesse worden bij het turnen geschoold.

Bij de jongens ligt de nadruk op kracht, beheersing en lenigheid. Het onderdeel ringen is zo’n krachtonderdeel waarbij kracht, beheersing en lenigheid bij elkaar komen. Andere onderdelen zijn sprong, brug, rek, vloer en voltige. Een turner is niet alleen sterk, lenig, snel en heeft een goede conditie hij is ook behendig. Kennismaken met turnen? Kijk op onze website voor het vernieuwde en volledige lesrooster: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Knappe prestaties acroteams Penta Winterswijk

Op zaterdag 2 februari reisden 7 acro teams van Penta Winterswijk af naar Zwolle voor de 2e plaatsingswedstrijd van het C/D niveau. De dag begon de damesparen D senior. Als eersten mochten Danielle Hoefsmit en Kim ten Haken in actie komen. Zij hebben de jury een stabiele oefening laten zien met een paar kleine aandachtspunten, maar met een prima score van 20,970 punten zijn ze op een 6e plaats geëindigd. Stephanie Hoefsmit en Yenthe Besschers begonnen de oefening goed, helaas ging het halverwege mis, met als gevolg dat er vele punten verloren gingen. Het puntenaantal van dit paar was 14,130 met een 8e plaats in het eindklassement. Als laatste van deze paren waren Zoë te Brinke en Frederieke Hengeveld aan de beurt. Zij lieten een, vooral technisch, sterke oefening zien, waarmee zij een score van 22,470 kregen. Dit was ruim voldoende voor een 2e plaats.

Het middagprogramma was voor het damespaar C senior en de damesgroepen D senior. Tjitske de Vries en Neve Smit lieten een veelbelovende balans oefening zien, zowel technisch als artistiek een hoge score. Zij hebben voor deze oefening dan ook 23,260 punten gehaald. In het laatste blok mochten zij de tempo oefening aan de jury tonen. Tjitske en Neve begonnen erg sterk aan deze oefening, helaas halverwege een val wat veel punten heeft gekost. Ze moesten vandaag genoegen nemen met 16,150 voor de deze oefening. Met een puntentotaal van 39,410 zijn zij als 5e geëindigd.

Bij de damesgroepen kwamen Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc als eerste in actie. Met een uitstekende oefening hebben zij in dit deelnemersveld laten zien wat deze oefening momenteel waard is. Door de jury werd dit beloond met 23,120 punten en uiteindelijk een gouden medaille. Jantine Kip, Floor te Brummelstroete en Marieke Pietersen hebben vandaag hun allereerste wedstrijd gedraaid als beginnend team. Dit team heeft een prima oefening getoond aan de jury, waarmee zij een puntenaantal van 21,230 haalden en een 11e plek in de wacht sleepten.

Ook voor Estelle Stemerdink, Derlinde Mengers en Nore Heesen was dit de eerste officiële wedstrijd bij de D senioren. Met een stabiele oefening hebben de meiden laten zien dat ze prima kunnen meekomen op dit niveau. Zij zijn heel knap 5e geworden vandaag.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Informatiebrief Bounz- activiteit

Zojuist is er een mail (met bijlage) naar alle leden en een informatiebrief voor de vrijwilligers over de Bounz- springactiviteit gestuurd. In deze brief staat alle informatie over deze activiteit beschreven. Heb je de mail niet ontvangen? Wellicht dat deze in uw spambox/ongewenste mailbox is binnengekomen. Mocht dit niet het geval zijn, bericht ons dan even op: jeugdcommissie@pentawinterswijk.nl of stuur een bericht via de Facebook chat.
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Penta Winterswijk

Recreatief turnen 6-12 jaar

Een combinatie van recreatief turnen en spel. Van trampoline springen, balanceren, zwaaien, tot de basisonderdelen van de handstand, radslag en de salto. Ook spel ontbreekt in de les niet. Onder deskundige begeleiding oefen je op de verschillende turntoestellen. Dit lesuur heeft een gezellig, enthousiast karakter waarbij plezier voorop staat met de uitdaging iets nieuws te willen leren. Als een echte turn(st)er gebruik je alle toestellen. Zo leer je op een gezellige en ontspannen wijze de basisonderdelen van het turnen te beheersen. Ieder op zijn/haar eigen niveau. Niet alleen jouw uithoudingsvermogen wordt getraind; ook aan jou kracht en soepelheid wordt gewerkt, hetgeen je in de latere sportcarrière altijd van pas komt. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, zodat de lessen goed aansluiten op de leeftijd van uw kind.

De lessen worden gegeven door ervaren trainers, allen in het bezit van de nodige diploma’s. Is het misschien wat voor uw zoon/dochter, kom dan een keertje langs om te kijken en een proefles te volgen. Kijk op onze website voor het volledige, vernieuwde en uitgebreide lesrooster: www.pentawinterswijk.nl
... See MoreSee Less

Bekijk op Facebook