Springen

 

     

De springgroep:

Ben jij op zoek naar een uitdagende sport? Neem eens een kijkje bij de springroep van Penta Winterswijk waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau ongedwongen kan komen oefenen in onze Sport- en turnhal in Winterswijk. Overslagen, salto’s en wellicht een flikflak…. Of gewoon een hoge sprong? En laten we zeker niet vergeten de valkuil waar je moeilijk sprongen zelfstandig kunt aanleren i.v.m. zachte landing. Omdat op elk onderdeel een andere sprongtechniek nodig is, blijft een uur springen altijd uitdagend. Onze springgroep is een gezellige maar fanatieke groep met leden van een leeftijd van 10-25 jaar oud. Tijdens de trainingen worden voornamelijk de basisonderdelen van het groepsspringen geturnt. Deze onderdelen zijn minitramp, minitramp pegasus en de airtrack. Daarnaast is er ook ruimte in de trainingen voor andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de fasttrack en de grote trampoline. Voor de groepsspringers zijn er elk jaar wedstrijden, zowel op districts- als op landelijk niveau. De teams zijn altijd erg hecht en er is veel ruimte over voor gezelligheid. Lijkt het jou ook leuk om bij de springgroep te komen? Kom dan vrijblijvend een keertje meetrainen.

Trampolinespringen:

Trampolinespringen in de tuin kennen we allemaal maar echt spectaculaire sprongen leren maken doe je op een ongekend grote trampoline. “Springen op de trampoline, steeds hoger, hoger en hoger, Salto’s, schroeven en draaien in alle soorten en maten”, dat is trampolinespringen. Al springend leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme, waardoor er op een plezierige manier in een razend tempo nieuwe sprongen worden aangeleerd.

Bij trampolinespringen kun je spelen met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht kan zweven en hoe meer salto’s je kunt maken. Adembenemend. Door hard te oefenen, leer je al springend je spieren op een goeie manier te gebruiken. Zo krijg je steeds beter het gevoel voor evenwicht en ritme. De grootste uitdaging van het trampolinespringen is om te voelen waar je bent in de lucht. Dit is belangrijk, zodat je na elke sprong weer een volgende sprong kunt maken. Lijkt het jou ook gaaf en spectaculair om door de lucht te zweven, kom dan eens een kijkje nemen tijdens één van de lessen en ervaar deze sensatie.

Je kunt bij deze lessen twee proeflessen volgen. Na afloop van deze lessen kun je via onze website inschrijven door het digitale inschrijfformulier in te vullen of door een inschrijfformulier te halen bij desbetreffende leiding. Kijk op de pagina contributie voor het contributiebedrag van een seizoen. De contributie wordt naar rato verrekend wanneer later in het seizoen wordt ingestroomd. Ook het volledige lesrooster is de vinden op onze website.

Lesrooster springen

De Springgroep:

Maandag19:45-21.15uTurnhal Winterswijk10+Hans NeerhofE-mail

Trampolinespringen:

Donderdag17:45-19:00uDe Vlier6+Marco MulderE-mail
Zaterdag09:00-10:15uDe Vlier6+Marco MulderE-mail
Zaterdag10:15-11:30uDe VlierOp uitnodigingMarco MulderE-mail